Ekskluzīvi TVNET Kasparovs: Līdz zaudējumam karā Krievijā iekšējā opozīcija nav iespējama

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Kremļa kritiķis Garijs Kasparovs prognozē, ka masveidīgi protesti Krievijā atkal būs iespējami tikai pēc Krievijas zaudējumam tās uzsāktajā karā Ukrainā, viņš norādīja intervijā tiešsaistes žurnālam "Klik".

"Viņi ir cietumā. Navaļnijs, Kara-Murza," norāda Kasparovs. "1944.gada Vāciju nepieminēju nejaušības pēc. Šī ir fašistiska diktatūra. Jūs tvītā nosaucat karu par karu un pēc tam trīs gadus sēžat cietumā. Kādu gan opozīciju jūs tur varat iedomāties?"

Nelielas spontānas akcijas joprojām notiek, taču masveidīgi protesti atkal būs iespējami tikai pēc Krievijas zaudējuma karā, viņš uzskata.

"Joprojām ir cilvēki, kas kaut ko dara. Es lasīju par skolnieci, kura autobusa pieturā sadedzināja Krievijas karogu. Spontānas protesta akcijas joprojām notiek, taču tā ir fašistiska diktatūra, kuras rokās ir resursi, lai kontrolētu savus iedzīvotājus. Drošības aparāts ir vairākas reizes lielāks nekā to [Krievijas] karavīru skaits, kas cīnās Ukrainā.

Līdz brīdim, kamēr cilvēki sapratīs, ka karš ir zaudēts un pie šī apkaunojošā zaudējuma ir vainīgs režīms, nebūs gana spēcīga grūdiena, lai notiktu liela sacelšanās, kas varētu sapurināt režīmu," vērtē Kasparovs.

Pilnu interviju lasi tiešsaistes žurnālā "Klik"!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu