Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Ko saki, kad meitene atklāj, ka tev nav ..." jeb transpuisis Daniels no Līvāniem par intīmo dzīvi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3

Raidījumā "Dziļi ar Džili" režisors Dž. Dž. Džilindžers sarunājas ar transpuisi Dan Avangard jeb Danielu no Līvāniem, kurš ir viens no zināmākajiem cilvēkiem Latvijā, kas aktualizē jautājumus par transdzimumu.

Dan Avangard pasaulē nāca kā meitene: "Vispirms 13 gados sapratu, ka man patīk meitenes. Sākās pubertātes gadi, hormoni dara savas lietas un gribas kaut kādā veidā atrast savu mīlestību. Tad es iemīlējos savā labākajā draudzenē."

"Transpersonām nereti sanāk “no skapja iziet” divreiz. Arī manā gadījumā tas tā bija," sarunu raidījumā “Dziļi ar Džili” saka Dans Avangards. 

Foto: TV3

Brīdī, kad atskārta, ka viņu piesaista meitenes, Dan Avangard arī saprata, “kas ir šī lielā nekārtība manā galvā”, un sevi identificēja kā lesbieti. Taču 18 gados pēc vairāku video noskatīšanās vietnē YouTube pār viņu nāca apskaidrība, ka patiesībā viņš ir transpersona.

Tagad Dan Avangard ir attiecības: "Dzīves apzināšanās posma pirmā mīlestība. Satiku 17 gados Jēkabpilī, koledžā mācījos. Tad pašķīrāmies, viņa pārvācās uz Nīderlandi. Bija pagājuši seši gadi. Es šo laiku biju visu laiku attiecībās - vienās pēc otrām. Bet esam atraduši ceļu atpakaļ viens pie otra."

Džilindžers raidījumā jautā: "Saki, kā meitenei, bija šoks, kad viņa atklāja, ka tev nav krāniņa?"

"Man nav personīgas pieredzes, jo interesi par meitenēm sapratu 16 gados, bet translietu sapratu 18 gados - divus gadus es kaut ko "bakstījos". Es biju komūnas pārstāvis - visas meitenes, ar kurām man kaut kas sanāca, tas bija viņu akcepts. Viņas zināja, par ko ir "tēma". Par ko īsti ir stāsts, tāpēc nekāda šoka nebija," atbild šova viesis. "Man nav bijusi problēma, ka es esmu trans un man pēc tam tas ir kaut kādā veidā jāatklāj. Es uzskatu, ka tādas lietas ir jāpasaka uzreiz - pirms intīmas tuvības."

Foto: TV3

Vienlaikus viņš uzsver: “Ja man vajag pierādīt kaut ko ekstra, lai es būtu pietiekami labs kā cilvēks vai transpersona, es nedomāju, ka es vispār gribu iesaistīties ar tādu cilvēku. Tas, ka viņiem mani vajag akceptēt tikai ar kaut kādiem nosacījumiem, nozīmē, ka es negribu tādas attiecības, tādu saskarsmi, pat nerunājot par gultu. Es neskriešu meklēt apstiprinājumu, lai mani novērtē un tikai tad es būšu labs. Es zinu, kas es esmu, un man nav no citiem jāmeklē akcepts, lai justos, ka es pilnvērtīgi dzīvoju dzīvi. Es pats sev dodu akceptu.”

Dan Avangard kopā ar draudzeni ir apsvēruši arī precības. “Te vairāk ir dvēseliskais moments. Mēs ar manu meiteni esam vienisprātis, ka mēs precēsimies tad, kad varēs precēties visi mūsu kvīru draugi,” viņš skaidro TV3 sarunu raidījumā "Dziļi ar Džili".

Vairāk skaties pilnajā intervijā te. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu