Daudzviet Latvijā autoceļi sniegoti un apledo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdienas, 30. marta, rītā sniegs un apledojums valsts centrālā daļā, Zemgalē, Vidzemē un vietām Kurzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 72 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejaa (A1), Vidzemes šosejas A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Valmieras līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4), Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5), Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Jēkabpilij, Bauskas šosejas (A7), Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Skrundai un uz Ventspils šosejas (A10).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Rīgas, Ventspils, Limbažu, Saldus, Dobeles, Bauskas, Jelgavas Ludzas, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 764 grants ceļu posmos.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu