Krievijā meitas pretkara zīmējuma dēļ vajātais Moskaļovs aizturēts Minskā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policists Krievijā. Ilustratīvs attēls.
Policists Krievijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Krievijā no mājas aresta aizbēgušais Aleksejs Moskaļovs, pret kuru režīms sāka vērsties pēc tam, kad viņa meita skolā bija uzzīmējusi pretkara zīmējumu, aizturēts Minskā, vēsta tīmekļa izdevums "Sota", atsaucoties uz saviem avotiem.

Specdienestiem, kā noprotams, izdevies atklāt viņa atrašanās vietu, tiklīdz viņš ieslēdzis savu mobilo telefonu.

Naktī uz ceturtdienu "Sota" paziņoja, ka Moskaļovs aizturēts dzīvoklī Minskā, un tas noticis ieslēgta mobilā telefona dēļ, jo tādējādi drošības dienestiem izdevies noskaidrot vīrieša atrašanās vietu.

Drīz pēc tam tīmekļa izdevums "Mediazona" pavēstīja, ka advokāts Dmitrijs Zahvatovs, kas uzturējis sakarus ar Moskaļovu pēc bēgšanas, apstiprinājis, ka Moskaļovs aizturēts.

Cilvēki, kas, varas struktūru nemanīti, cenšas pamest Krieviju, bieži valsti pamet caur Baltkrieviju.

Otrdien Krievijas tiesa lietā par Krievijas armijas "diskreditāciju" Moskaļovam piesprieda divus gadus cietumā. Apsūdzētais uz sprieduma nolasīšanu nebija ieradies.

Moskaļovs, kas meitu Mašu audzina viens, tika tiesāts par kara tēmai veltītiem ierakstiem sociālajā tīklā "Odnoklassņiki".

Lieta tika ierosināta pērn, kad viņa meita skolā bija uzzīmējusi zīmējumu pret karu.

Moskaļovam tika noteikts mājas arests, bet meita ievietota patversmē.

Pērn aprīlī Maša Moskaļova skolā zīmēšanas stundā bija uzzīmējusi Krievijas un Ukrainas karogus ar uzrakstiem "Karam - nē" un "Slava Ukrainai". Skolas direktore pēc stundas izsauca policiju.

Meitenes tēvam aprīlī tika sastādīts administratīvais protokols par armijas "diskreditāciju" - nevis par bērna zīmējumu, bet ierakstu sociālajā tīklā "Odnoklassņiki". Decembrī pēc šī paša panta tika ierosināta krimināllieta. Moskaļovs teicis, ka viņam nav nekāda sakara ar ierakstiem "Odnoklassņiki", un pieļāvis, ka varētu būt uzlauzts viņa konts.

Marta sākumā viņš tika aizturēts, bet vēlāk viņam tika noteikts mājas arests.

Viņa meita tika ievietota rehabilitācijas centrā "Junostj".

6.aprīlī Tulas apgabala Jefremovas starprajonu tiesa izskatīs lietu par Mašas Moskaļovas tēva tiesību ierobežošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu