Trampam izvirzīs “vairākas apsūdzības” par darba dokumentu viltošanu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV eksprezidentam Donaldam Trampam ir jārēķinās ar “vairākām apsūdzībām” par darba lietišķās dokumentācijas falsificēšanu. Par to ziņu aģentūrai “Associated Press” (AP) ziņoja divi avoti, kas pārzina lietu.

AP norāda, ka vismaz viena no lietas epizodēm atbilst kriminālnozieguma definīcijai. Aģentūras avoti nesniedza nekādu citu informāciju. Paredzams, ka bijušajam prezidentam oficiāla apsūdzība tiks izvirzīta 4. aprīlī. Tomēr bijušajam Baltā nama saimniekam roku dzelžus neuzliks, jo viņš atrodas slepenā dienesta aizsardzībā, ziņo Interfax.

Savukārt pats Donalds Tramps savā sociālajā tīklā pavēstījis, ka tiesnesis Huans Merkens, kurš Ņujorkā ir atbildīgs par Manhetenas apgabalu, viņu ienīstot.

30. martā Manhetenas apgabala lielā žūrija nobalsoja par kriminālapsūdzības izvirzīšanu ASV eksprezidentam Donaldam Trampam. Saskaņā ar “The New York Times” datiem, Trampam tikšot izvirzīti vairāk nekā divi desmiti apsūdzību. CNN raksta par vairāk nekā 30 apsūdzībām.

Pašlaik ir zināms, ka viena no tām saistīta ar 130 tūkstošu ASV dolāru samaksu pornoaktrisei Stormijai Danielsai (īstajā vārdā – Stefānija Klifordsa), kura pirms 2016. gada vēlēšanām piekrita neizpaust informāciju par savām seksuālajām attiecībām ar Trampu.

Neraugoties uz apsūdzībām krimināllietās, Tramps plāno turpināt savu 2024. gada prezidenta vēlēšanu kampaņu. Rakstiskā paziņojumā viņš apsūdzības nosaucis par politisku vajāšanu un iejaukšanos vēlēšanās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu