Salaspilī Nacionālajā botāniskajā dārzā varēs iepazīt pūpolus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pūpoli.
Pūpoli. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Svētdien no plkst.11 līdz 16 Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks pasākums "Iepazīsties - Pūpols!", informēja Nacionālajā botāniskajā dārzā.

Latvijas dabā sastopamas 23 vītolu un kārklu sugas, un to ziedkopas - pūpoli ir ļoti dažādi. Lieldienu laikā, kad pūpols tiek daudzināts kā viens no svētku simboliem, to daudzveidība mulsina un liek uzdot jautājumu - kuri pūpoli tad ir "īstie"?

Oranžērijā darbosies pūpolu pētīšanas stūrītis, kur apmeklētāji varēs izzināt, kas ir pūpols, cik liela ir pūpolu dažādība pasaulē un Latvijā. Pētot ar lupu, varēs atpazīt "pūpolpuišus" un "pūpolmeitenes".

Tāpat varēs atklāt, kam pūpoli noder kā "bērnistaba", kas mielojas ar to nektāru un putekšņiem, varēs uzzināt, kāpēc putni labprāt uzturas vītolu zaros, kā arī to, kā pūpolus izmanto biotehnoloģijās.

Lieldienas gaidot un svinot, no šodienas līdz 16.aprīlim Nacionālais botāniskais dārzs aicina apmeklētājus piedalīties Lieldienu spēlē oranžērijā. Tajā ikviens aizrautīgs pētnieks varēs iejusties detektīva lomā un saskaitīt senās kartiņās attēlotus Lieldienu simbolus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu