Raidījums: Jaunzeme patlaban neizskata iespēju atkārtoti kandidēt uz VID vadītāja amatu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.
Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme pašreiz neizskata iespēju atkārtoti kandidēt uz dienesta vadītāja amatu. To Jaunzeme sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums".

Vaicāta par atkārtotu kandidēšanu uz šo amatu, Jaunzeme norādīja, ka šādu iespēju neizskata, taču pieļāva, ka situācija var arī mainīties.

Jaunzeme ir VID ģenerāldirektore kopš 2019. gada 11. februāra, un viņas pilnvaru termiņš beigsies šogad.

TVNET jau vēstīja, ka aprīļa sākumā koalīciju veidojošā partiju apvienība "Apvienotais saraksts" (AS) aicināja finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) nomainīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju Ievu Jaunzemi un sākt darbu pie VID reformas.

"VID vadītājai nav izpratnes par to, kā veicināt nodokļu nomaksu, vienlaikus palīdzot ekonomikai dzīvot, trūkst līderības un visaptveroša redzējuma par nepieciešamajām izmaiņām VID darbībā," norādīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Tavars norādīja, ka VID pašlaik plānotās izmaiņas ir "kosmētiskas un uz papīra". Turpinot strādāt kā līdz šim, nebūs iespējams sasniegt cerētos rezultātus, kas palīdzētu efektivizēt VID darbību, samazināt birokrātiju, veicināt godīgu konkurenci un cīņu ar "melnajiem un pelēkajiem" nodokļu nemaksātājiem, akcentēja politiķis.

Jaunzeme pārmetumus noraidīja. Viņa uzskata, ka "Apvienotais saraksts" nav paskaidrojis, kas viņas darbībā ir neapmierinošs. "To, kas man ir zināms, tas viss ir izdarīts. Es gribētu, lai šī aizdomu ēna no manis tiktu noņemta, kas jau trīs mēnešus ir. Jo tā nav valstsvīru cienīga rīcība – apvainot iestādes vadītāju un nepateikt, kas tieši ir noticis," sacīja Jaunzeme.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu