Levitam piešķirts Lisabonas goda pilsoņa statuss (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Lisabonas mērs Karlošs Moeda Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam trešdien piešķīris Lisabonas goda pilsoņa statusu, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Kā norāda kancelejā, piešķirot Levitam Lisabonas goda pilsoņa statusu viņa valsts vizītes laikā Portugālē, Moeda novērtēja Levita atbalstu multilaterālismam, demokrātijai un starptautiskajām tiesībām.

Savukārt Levits vizītes laikā uzsvēra Lisabonas lomu dažādu Eiropas un starptautisku notikumu organizēšanā, kā arī izteica Latvijas interesi sadarboties transporta, informācijas tehnoloģiju un citās jomās.

Tāpat Valsts prezidents atzīmēja Moedas iepriekšējo darba pieredzi Eiropas Komisijas pētniecības, inovāciju un zinātnes komisāra amatā un novērtēja Lisabonas kā Kijivas sadraudzības pilsētas ieguldījumu, uzņemot Ukrainas bēgļus un sniedzot atbalstu Kijivai.

Valsts prezidenta kancelejā norāda, ka Moeda atsaucās uz pagājušajā nedēļā notikušo Kijivas mēra Vitālija Kličko vizīti Lisabonā, kuras laikā dzirdējis daudz atzinīgu vārdu par Latvijas sabiedrības un Levita lielo atbalstu Ukrainai. Moeda uzsvēra Latvijas tautas vēsturisko pretestības un brīvības garu, kas atspoguļojas arī Satversmē.

Levits valsts vizītē Portugālē uzturēsies līdz piektdienai, 14.aprīlim.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu