Masks iegādājies "Twitter", jo tāpat "tiesa to piespiestu darīt"

CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: SIPA/Scanpix

Uzņēmējs Īlons Masks pērnā gada oktobrī pabeidza darījumu par mikroblogošanas vietnes "Twitter" iegādi par 44 miljardiem dolāru. Intervijā izdevumam BBC viņš nupat atzinis, lai gan iepriekš viņš mēģinājis no darījuma izvairīties, iegāde veikta, jo tāpat tiesa to piespiestu darīt. 

"Twitter" iegādes līgumu Masks parakstīja jau pērnā gada aprīlī, bet jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma un apsūdzēja "Twitter" maldinošu paziņojumu izteikšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā. Pēc šī gājiena "Twitter" Masku iesūdzēja tiesā par atkāpšanos no darījuma. Pagāja pāris mēneši, un jau 2022. gada oktobra sākumā Masks atkal pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt.

Tobrīd viņš sacīja, ka iegādājas "Twitter", lai sekmētu veselīgas debates par plašu ideju loku un stātos pretī tendencei, kad sociālie mediji sašķeļas partejiskos "atbalss kambaros".

Taču nu intervijā BBC viņš atzina, ka šis solis sperts pirms tiesa to likusi darīt.

Savukārt atbildot uz jautājumu, vai šobrīd pārdotu šo sociālo tīklu par tādu pašu summu, kā iegādājies, Masks atbildēja noraidoši. Ja viņš to pārdotu, svarīgāk par iegādes summu viņam būtu, lai pircējam rūpētu "patiesība". "Man nerūp nauda," piebilda uzņēmējs.

Vienlaikus, komentējot masveida atlaišanas, ko "Twitter" piedzīvojis, kopš Masks pārņēmis uzņēmumu, viņš pauda, ka bija nepieciešams samazināt izmaksas, lai glābtu "Twitter" no bankrota. Pēc uzņēmēja teiktā, sociālajam tīklam bija atlikuši "četri mēneši, ko dzīvot", pirms tika veikta darbinieku masveida atlaišana. "Twitter" pirms pārņemšanas Maska ieskatā esot notikusi izšķērdīga rīkošanās ar līdzekļiem. "Viņi tērēja naudu tā, it kā tā būtu izgājusi no modes".

Masks apstiprināja, ka kopš uzņēmuma nonākšanas viņa īpašumā ir atlaisti apmēram 80% darbinieku. Viņš uzsvēra, ka atlaišanas nav patīkams process, taču "ja nogrimtu viss kuģis, darba nebūtu nevienam".

Pašlaik "Twitter" ir apmēram 1500 darbinieku salīdzinājumā ar nepilniem astoņiem tūkstošiem darbinieku pārņemšanas brīdī.

Pēc Maska teiktā, šobrīd "Twitter" peļņa un izdevumi ir apmēram vienā līmenī, un uzņēmums drīz varētu atkal kļūt rentabls.

"Ja pašreizējā tendence turpināsies, tad es domāju, ka mēs šajā ceturksnī varam būt rentabli - precīzāk, ar pozitīvu naudas plūsmu. (..) Es domāju, ka gandrīz visi reklāmdevēji ir atgriezušies vai sacījuši, ka grasās atgriezties. Ir ļoti maz izņēmumu," sacīja Masks.

Jāatgādina, ka pēc "Twitter" iegādes darījuma, daudzi reklāmdevēji apturēja sadarbību ar šo mikroblogošanas vietni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu