Video Francijas TV kanāls demonstrē un vēlāk izdzēš Kremļa propagandas stilā ieturētu sižetu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Francijas televīzijas kanāls “France 24” no savas tīmekļa vietnes un YouTube platformas izdzēsis iepriekš demonstrētu sižetu ar nosaukumu “Karš Ukrainā: Krievijas karaspēks gatavojas kaujai pirms pretuzbrukuma”.

Televīzijas sižets veidots Krievijas karaspēka militārajā nometnē okupētajā Ukrainas teritorijā. Tajā Krievijas militārpersonas demonstrē ieročus, sakot, ka tie ir labāki nekā Rietumu, un uzsverot, ka viņi “aizsargā savas valsts vēsturi” un nebaidās no Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukuma. Par to, ka tieši Krievija ir iebrukusi Ukrainā, sižetā nebija ne vārda, vēsta The Insider.

'

“Apmēram 30 kilometrus no frontes līnijas slepenā vietā Krievijas karaspēks gatavojas kaujai. Lielākā daļa karavīru šeit nav profesionāļi, viņi ir iesaukti no Sibīrijas. Viņi jau ir apmeklējuši fronti, un tagad viņi gatavojas tur atgriezties,” teiks reportāžas ievadā.

Ukrainas vēstnieks Francijā Vadims Omeļčenko šo sižetu nodēvēja par sliktu tā sauktās “neitrālas žurnālistikas” piemēru.

““France 24” sižets veidots no okupantu pozīcijām, kuri mācās nogalināt ukraiņus. Diez vai varētu iedomāties šādu ziņojumu no nacistu pozīcijām Normandijā D-dienas priekšvakarā, turklāt žurnālists, runājot par Ukrainas armiju, lieto apzīmējumu “ienaidnieka pretuzbrukums”,” Omeļčenko rakstīja Twitter.

“Kurā pusē jūs esat?”, viņš jautāja televīzijas kanālam.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Oļegs Ņikoļenko šo ziņojumu nosauca par “žurnālistikas kaunu”.

“Ziņošana par Krievijas karaspēka gatavošanos nogalināt ukraiņus ir kauns žurnālistikai. Brauciens uz okupētajām teritorijām bez Ukrainas atļaujas pārkāpj Ukrainas likumus, un tie, kas tajā piedalās, tiks saukti pie atbildības,” viņš sacīja.

Pats kanāls “France 24” pagaidām nav komentējis sižeta demonstrēšanu un vēlāko izņemšanu no interneta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu