Lielbritānija, ASV, Kanāda, Japāna un Francija izveido aliansi kodoldegvielas piegādes ķēžu attīstīšanai (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānija, ASV, Kanāda, Japāna un Francija izveidojušas aliansi, lai veidotu kopīgas kodoldegvielas piegādes ķēdes.

Par alianses izveidošanu tika paziņots G7 valstu klimata un enerģētikas ministru divu dienu sanāksmē Saporo, Japānas ziemeļos.

Šīs iniciatīvas mērķis ir izspiest Krieviju no starptautiskā kodolenerģijas tirgus, paziņoja Lielbritānija.

Piecas valstis izmantos savas civilās kodolenerģijas nozares, lai mazinātu Krievijas ietekmi pār piegādes ķēdēm un ierobežotu Krievijas prezidenta Vladimira Putina iespējas finansēt karu Ukrainā.

Lielbritānijas enerģētikas drošības ministrs Grānts Šapss sacīja, ka Londona devusi lielu ieguldījumu centienos atbalstīt Ukrainu, sakaut Putinu un nodrošināt, ka nedz viņš, nedz kāds viņam līdzīgais vairs neiedomājas, ka var šantažēt pasauli enerģētikas jomā.

"Šis ir nākamais svarīgais solis, lai, apvienojas ar citām valstīm, parādītu Putinam, ka Krievija vairs nav gaidīta, un stiprinātu mūsu globālo energoapgādes drošību, izmantojot uzticamu starptautisku kodoldegvielas piegādi no drošiem avotiem," sacīja ministrs.

Vienošanās stiprinās arī Lielbritānijas kodolenerģijas nozari, palīdzot tai ceļā uz enerģētisko neatkarību un samazinot elektrības rēķinus, norādīja Enerģētikas ministrija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu