Noskaties, kā pūču mātīte šņakā iekšā brangu čūsku (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook" video

Nekas labāk neparāda mīlestību kā brīdis, kad tavs partneris tev pusdienās pasniedz čūsku. Tāda romantiska aina norisinājusies pūču pāra ligzdā kādā Ņujorkas kokā.

“Amerikas pūču tēviņš pie ieejas ligzdā savu partneri sveic ar pamatīgu maltīti. Šī ir pirmā čūska, kas atgādāta ligzdā šajā sezonā. Tā uzskatāmi parāda plašo dzīvnieku klāstu, kurus ēd Amerikas pūces,” ierakstā sociālajā tīklā “Facebook” raksta “Cornell Lab Bird Cams”.

Šī ligzdas kaste tika ierīkota 1998. gadā, bet apdzīvota pirmo reizi tika 2003. gadā. Kopš tā laika gandrīz katru gadu tur sezonu pavada Amerikas pūču pāris. Ligzdā ievietotā kamera pētniekiem palīdz pētīt un aizsargāt šos putnus.

“Amerikas pūču tēviņa uzdevums ir savu partneri apgādāt ar ēdienu visu perēšanas periodu (28 līdz 33 dienas), kamēr mātīte rūpējas par olām. Kad olas ir izšķīlušās, tēviņš turpina ar ēdienu apgādāt mātīti un atvases aptuveni divas nedēļas. Pa to laiku pūcēni izaug pietiekami lieli, lai spētu ligzdā atrasties vieni, tāpēc arī mātīte var atsākt medīt,” izdevumam “Newsweek” stāstīja putnu eksperts Bens Valters.

Amerikas pūces nav izvēlīgi mednieki, tāpēc to ēdienkarte ir ļoti plaša. Tās medī un ēd praktiski jebko, ko notver savos nagos, to skaitā mazus dzīvniekus, piemēram, vāveres, burundukus, peles, trušus, putnus, rāpuļus un bezmugurkaulniekus.

Mazākus upurus pūces parasti apēd veselus, tomēr, ja pagadās kas brangāks, tad pūce to mēdz saraut gabalos.

Tiek uzskatīts, ka pūces savas dzīves laikā ir uzticīgas tikai vienam partnerim, katru gadu pasaulē laižot pūču mazuļu metienu. Mazuļi ligzdu pamet, kad kļuvuši 4 līdz 5 nedēļas veci.

Šī mielasta video noskatījušies jau vairāki desmiti tūkstošu “Facebook” lietotāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu