Auto pasaules aktualitātes izstādē "Auto 2023"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

​Jau tradicionāli pavasarī - šogad no 28. līdz 30. aprīlim - Baltijas autoindustrijas izstāde "Auto" Ķīpsalā pulcēs automīļus un nozares profesionāļus no visas Eiropas. Izstāde demonstrēs auto un komerctransporta jaunumus un aktuālākās tendences. Nāc un iepazīsti!

"Elektrificētā nākotne ir neizbēgama," apliecināja jau pagājušā gada izstādē "Auto" redzētais, tāpēc arī 2023. gadā šī tendence turpinās. Izstādē būs vēl vairāk elektroautomobiļu un elektrouzlādes staciju, apmeklētāji varēs konsultēties par uzlādes iespējām, valsts atbalsta mehānismiem un elektrificēto transportlīdzekļu ekspluatācijas priekšrocībām.

Arī "premium" auto segments kļūst elektrisks!

"Audi e-tron" bija pirmais šī vācu autoražotāja sērijveida elektriskais automobilis, kas debitēja jau 2018. gadā. Šogad izstādē tiks eksponēta tā modernizētā versija, kas ieguvusi arī jaunu nosaukumu – "Q8 e-tron". Šis auto pieejams arī sportiskāka veidola virsbūves versijā "Sportback".

Modernizētajam elektriskajam apvidniekam ir optimizēta piedziņa, uzlabota aerodinamika, uzlādes efektivitāte, akumulatora ietilpība un palielināta sniedzamības rezerve - līdz pat 600 km.

Otrs vācu jaunums – busiņš "Volkswagen ID.Buzz", kas pieejams tikai simtprocentīgi elektriskā versijā, tostarp komerctransporta modifikācijā "Cargo". Šis modelis ieguvis plašu atzinību par dizainu, arī Latvijas mēroga konkursā "Gada auto".

"ID.Buzz" radīts kā ideoloģiskais pēctecis leģendārajam "hipiju busiņam", ar ko tam ir kopīgas vairākas dizaina iezīmes, turklāt VW piedāvājumā tas aizstāj līdzšinējo "Sharan" modeli.

Foto: Publicitātes foto

Elektriskā piedziņa var būt arī citāda

Esam pieraduši, ka e-mobilitātē ir hibrīda automobiļi un simtprocentīgi elektriskie, bet "Nissan" savos modeļos ieviesis risinājumu, kas atšķiras no citu autoražotāju piedāvājuma, apvienojot labāko no abām pasaulēm. Jaunā "e-Power" tehnoloģija, kas pieejama "Qashqai" un "X-Trail" modeļiem, kuri būs apskatāmi izstādē "Auto 2023", ļauj braukt ar elektrību, nelādējot akumulatoru.

Foto: Publicitātes foto

Elektrību ražo iekšdedzes dzinējs, kas riteņu griešanā nepiedalās un darbojas tikai kā elektrības ģenerators. Rezultātā automobiļa kustību nodrošina elektromotors un akumulators no ārēja avota nav jālādē vispār, bet gan jāuzpilda benzīns degvielas tvertnē, kas cilvēkam aizņem mazāk laika un ir pieejamāk infrastruktūras ziņā nekā uzlāde.

Jaunas modifikācijas jau zināmiem modeļiem

Pilnīgi jaunu modeļu pirmizrādes izstādē papildinās arī jau pazīstamu modeļu jaunās modifikācijas, piemēram, "Opel Astra" ieguvusi uzlādējamā hibrīda versiju (PHEV), kas tikai elektriskajā režīmā spējīga nobraukt līdz pat 70 km.

Savukārt sportiskais "Cupra Leon Sportstourer" būs apskatāms jaunajā 150 ZS versijā, bet "Cupra Formentor" - īpaši jaudīgajā "VZ5" modifikācijā ar 390 ZS, kas tirdzniecībā Latvijā ir pieejams diezgan limitētā daudzumā.

Oriģināla pieeja savam izstādes stendam būs "Škoda" markai, kurai ir jauna dizaina logotips un zīmola krāsas. Līdz ar savu modeļu gammu, kas būs eksponēta sportiskajā "Sportline" vai greznajā "Laurin & Klement" aprīkojumā, sabiedrība tiks iepazīstināta arī ar drīzumā Latvijā gaidāmā hokeja pasaules čempionāta oficiālo automobili "Škoda Enyaq Coupe iV".

Citi elektriskie modeļi, tostarp "Tesla", Ķīpsalā būs apskatāmi e-mobilitātes ekspozīcijās. Savukārt bez vieglajiem pasažieru automobiļiem plaši pārstāvēts būs arī komerctransports - būs jaunumi arī no "Ford Truck", "Otokar", "MAN", "Iveco Bus", "Foton" un "Cenntro".

Visa informācija par izstādi pieejama šeit.

Pasākuma programma atrodama šeit, savukārt biļetes var iegādāties šeit.

Izstādi "Auto 2023" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, atbalsta autoservisu meklēšanas platforma "Motointegrator.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu