Pedagogu streikā piedalīsies 17 Jelgavas izglītības iestāžu pārstāvji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Dalību Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētajā streikā pieteikuši 17 Jelgavas izglītības iestāžu pedagogi un darbinieki, uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Jelgavas Izglītības pārvalde ir apkopojusi detalizētu informāciju par to, kā tiek plānota katras izglītības iestādes darbība streika laikā, un šī informācija pieejama pilsētas mājaslapā "jelgava.lv".

Skolas un bērnudārzi streika dienās organizēs darbu dažādi. Piemēram, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā mācības nenotiks un arī ēdināšana netiks nodrošināta.

Jelgavas 5.vidusskolā nenotiks mācības 2.a, 2.b, 2.c, 3.b, 3.c, 5.a, 5.b, 5.c, 6.a, 6.b, 6.c, 8.b, 9.b klasē. Pārējām klasēm mācību process notiks saskaņā ar stundu sarakstu, iekļaujot tajā būtiskas izmaiņas. Savukārt 1. klašu skolēniem tiks organizēta bērnu uzraudzība no plkst. 8 līdz 12 pēc nepieciešamības.

Jelgavas pilsētas pašvaldības bērnudārzā "Lācītis" grupā "Bitītes" nodarbības notiks, savukārt pārējās grupās ne, bet ēdināšana tiks nodrošināta.

Pašvaldībā aicina ģimenes šonedēļ sekot līdzi aktuālajai informācijai gadījumam, ja LIZDA plānoto streiku atceļ.

Pašlaik informācija liecina, ka vairākas pilsētas izglītības iestādes streikā nepiedalīsies un šajās dienās nodrošinās mācību procesu ierastajā kārtībā, daļa iestāžu darbu nodrošinās daļēji, bet vēl daļa streika laikā pilnībā pārtrauks mācību procesa nodrošināšanu. Precīza informācija par katras izglītības iestādes darbības nodrošināšanu plānotā streika laikā ģimenēm pieejama arī E-klasē un skolu mājaslapās.

Kā ziņots, LIZDA padome ir nolēmusi 24. aprīlī sākt trīs dienu pedagogu streiku gadījumā, ja streika vienošanās netiks izpildītas līdz šodienai. LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga otrdien MK sēdē norādīja, ka publiski pieejamie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aprēķini joprojām esot neprecīzi, un nav iespējams pārliecināties par visu prasību izpildi, jo šobrīd nav iekļauts algu pieaugums skolu administrācijai, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem un citām grupām.

Vanaga trešdien plkst. 16 ziņos par protesta gājiena un streika aktualitātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu