Sieviete atrod milzīgu aizvēsturiskā megalodona zobu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Megalodons mākslinieka interpretācijā
Megalodons mākslinieka interpretācijā Foto: AFP / Scanpix

Divas minerālu mednieces Britu Kolumbijā Kanādā uzdūrušās zobam, kas, kā tiek uzskatīts, reiz bijis aizvēsturiskās milzu haizivs megalodona mutē.

Reičela un Edisone Kukas bija devušās pārgājienā gar Nečako upi, cerot savākt kristālus, tomēr atrada kaut ko pārsteidzošāku un vērtīgāku.

“Tā mums bija jauna teritorija, tāpēc mēs ilgi pētījām zemi. Pie ūdens mitrumā es ieraudzīju kaut ko, kas izskatījās pēc ahāta. Tikai trešā daļa no tā bija virs zemes, tāpēc, lai dabūtu to ārā pilnībā, man tas bija jāizrok ar pirkstiem,” izdevumam “Newsweek” stāstīja Kuka.

Zobs bija ļoti vecs un aizņēma pusi viņas plaukstas.

“Es uzreiz nodomāju, ka tas izskatās pēc haizivs zoba, tomēr mani mulsināja tā lielais izmērs,” piebilda Kuka.

Ar sava atraduma attēliem Kuka padalījās sociālā tīkla “Facebook” fosilijām veltītajā grupā “The Fossil Forum”. Reakcija bija negaidīta.

“Ar mani sazinājās dučiem cilvēku, lai pateiktu, ka esmu atradusi megalodona zobu. Diezgan aizraujoši!” teica Kuka.

Megalodoni ir mūsdienu haizivju priekšteči. Šie aizvēsturiskie plēsēji uz mūsu planētas mituši pirms vismaz 20 miljoniem gadu. Aplēsts, ka milzīgās haizivis varēja sasniegt pat 20 metru garumu. To zobi savukārt varēja būt pat pieauguša cilvēka plaukstas izmērā. Pirms aptuveni 3,6 miljoniem gadu šie radījumi izmira.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu