Iedzīvotāju pūļi Selestā sagaida Makronu ar skaļiem nosodījuma un protesta izsaucieniem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LUDOVIC MARIN / POOL/EPA

Selestā, Francijas austrumos, trešdien iedzīvotāju pūļi ar skaļiem nosodījuma un protesta izsaucieniem sagaidīja prezidentu Emanuelu Makronu, kas pēc nepopulārā pensiju reformu likuma parakstīšanas ieradies Elzasā savā pirmajā braucienā ārpus Parīzes.

Prezidenta līdzgaitnieki bija rosinājuši Makronu pēc plašus protestus izsaukušā likuma parakstīšanas tikties ar vēlētājiem, dažiem bažījoties par viņa pārmērīgo izolēšanos prezidenta pilī.

Tomēr, kad Makrons ieradās Selestā, sagaidītāju pūlī bija dzirdamas prasības atkāpties, skaļa nosodījuma ūjināšana un ņirgas.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, ko viņš domā par šādu sagaidīšanu, Makrons sacīja: "Ir bijis sliktāk".

Tiesa gan, bija arī daži cilvēki, kas prezidentam pauda iedrošinājuma vārdus, arī kāds pensionārs, kas Makronu mudināja turpināt darbu.

Makrons komentēja: "Ir cilvēki kas ir neapmierināti. Visiem ir tiesības izpausties. Tomēr pēc tam valstij jāturpina ceļš uz priekšu."

Makrona politiskie oponenti un arodbiedrību līderi mudinājuši protestētājus turpināt kampaņu pret pensiju reformas likumu, kā arī aicinājuši uz masu protestiem 1.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu