VIDEO ⟩ Vēlme pārmācīt! Kā agresīvi šoferi satiksmē skaidro attiecības un apdraud citus (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igaunijas Satiksmes uzraudzības centrs dalījies ar pamācošu video kompilāciju, kurā agresīvi šoferi nespēj ceļu satiksmē atrisināt savas problēmas, apdraudot citus cilvēkus.

Video: Attiecību skaidrošana satiksmē

Policijas redzeslokā kārtējo reizi nonākušas situācijās, kad divi ceļu satiksmes dalībnieki nespēj saprātīgā veidā atrisināt savstarpējās nesaskaņas, kā rezultātā tas beidzies ar bīstamām situācijām uz ceļa un pat avāriju.

Ja vēlies pārmācīt citu ceļu satiksmes dalībnieku, tu pakļauj riskam pats sevi, kā arī savus pasažierus un citus ceļu satiksmes dalībniekus. Viens no galvenajiem satiksmes noteikumiem - autovadītājam jābūt pieklājīgam un apdomīgam pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Savā uzvedībā jāatturas no visa, kas var traucēt satiksmi, apdraudēt vai kaitēt cilvēkiem, īpašumam vai videi.

Par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu šoferi, ja tas ir radījis mantisku kaitējumu citai personai vai miesas bojājumus neuzmanības dēļ, soda ar naudas sodu līdz 1200 eiro, arestu, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu līdz sešiem mēnešiem.

Savukārt par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu šoferim, ja tas radījis satiksmes bīstamību, piemēro sodu līdz 400 eiro, kā arī vadītāja apliecības atņemšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem.

Satiksme ir vieta, kur pat nelielas kļūdas var beigties ļoti bēdīgi. Tāpēc apzināta pārkāpuma rezultātā bieži tiek atņemta vadītāja apliecība, pat ja negadījums izraisīts pirmo reizi. Rīcība, kas apzināti apdraud citu satiksmes dalībnieku dzīvību un veselību, nav attaisnojama. Satiksme nav vieta, kur izpaust savas emocijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu