ASV gatavojas iespējamai vēstniecības darbinieku evakuācijai no Sudānas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: STRINGER/EPA

ASV gatavojas iespējamai savas vēstniecības darbinieku evakuācijai no Hartūmas, kur kopš sestdienas notiek aktīvas kaujas starp Sudānas armiju un grupējumu Ātrā atbalsta spēki (RSF).

ASV Aizsardzības ministrija šodien paziņoja, ka veic sagatavošanās darbus reģionā, lai nepieciešamības gadījumā evakuētu vēstniecības darbiniekus no Sudānas.

Pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis saspīlējums starp Sudānas armiju un Ātrā atbalsta spēkiem saistībā ar nespēju vienoties, vai paramilitāro vienību integrēt valsts armijā un kam vajadzētu procesu uzraudzīt. Spēku apvienošana ir nozīmīgs nosacījums neparakstītajā Sudānas pārejas administrācijas līgumā.

Sestdien cīņa par varu starp Sudānas armijas vadītāju Abdelfatahu al Burhanu un viņa vietnieku, Ātrā atbalsta spēku komandieri Mohamedu Hamdanu Daglo izvērtās nāvējošā vardarbībā. Kaujās nogalināti jau vairāk nekā 300 cilvēku.

Sudānas galvaspilsētā Hartūmā norisinās aktīva karadarbība, un lielākā daļa no pilsētas pieciem miljoniem iedzīvotāju slēpjas savās mājās un palikuši bez elektrības un iespējām piekļūt pārtikai un ūdenim.

RSF un armija solīja no trešdienas vakara ievērot pamieru 24 stundas, bet aculiecinieki ziņoja, ka Hartūmā kaujas turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu