No Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas ceturtdien atturēti 11 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Ceturtdien no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 11 cilvēki, informēja Valsts robežsardzē.

Humānu apsvērumu dēļ valsts robežu šķērsot atļauts trīs cilvēkiem, kas Latvijā ieradušies nelikumīgi.

Šogad kopumā uz Baltkrievijas robežas novērsta 1748 cilvēku nelikumīga ienākšana Latvijā, bet humānu apsvērumu dēl uzņemti 125 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī robežsardzes amatpersonas konstatēja 68 likumpārkāpējus.

Tajā skaitā Rīgas lidostas robežkontroles punktā aizturēts uz Londonu ceļojošs Latvijas pilsonis, kuru meklēja policija.

Ieceļošana Latvijā Terehovas, Grebņevas, Silenes, Vientuļu un lidostas robežkontroles punktos liegta 12 ārzemniekiem - Turcijas pilsonim, kuram nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Moldovas un diviem Gruzijas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, diviem Moldovas pilsoņiem, kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, un diviem Moldovas pilsoņiem, kuriem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Tāpat izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem, kuriem nebija derīgu dokumentu, tostarp nepilngadīgajam, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 19 personām.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām - sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Kirgizstānas, vienam Krievijas, vienam Bulgārijas, vienam Gruzijas, vienam Moldovas, vienam Mongolijas un vienam Vācijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu