Ādažu bāzē iepazīstinās ar VAD karavīra ikdienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzē piektdien, 21. aprīlī, plkst. 10 nozares profesionāļi iepazīstinās ar to, kāda būs valsts aizsardzības dienesta karavīra ikdiena un sadzīves apstākļi, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Gatavojoties valsts aizsardzības dienesta pirmajam brīvprātīgajam iesaukumam, Ādažu bāzē tiks sniegts ieskats karavīru apmācības procesā, kā arī ikdienā izmantojamajā infrastruktūrā - kazarmās, sporta kompleksā un ēdnīcā. Tāpat jaunie karavīri, kuri sekmīgi pabeiguši militārās pamatapmācības kursu, dos karavīra zvērestu.

Jau ziņots, ka 5.aprīlī Saeima trešajā - galīgajā - lasījumā pieņēma Valsts aizsardzības dienesta likumu, nosakot pienākumu dienēt valsts aizsardzības dienestā katram Latvijas pilsonim, vīrietim viena gada laikā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas, vai, ja pilsonis turpina iegūt izglītību pamata vai vidējās izglītības pakāpē - viena gada laikā pēc izglītības iestādes absolvēšanas, bet ne vēlāk kā līdz 24 gadu vecumam.

Vienlaikus noteikts, ka valsts aizsardzības dienestam brīvprātīgi var pieteikties Latvijas pilsones, sievietes no 18 līdz 27 gadu vecumam.

Pirmais iesaukums dienestu uzsāks šī gada 1. jūlijā uz brīvprātības pamata, bet no 2024. gada 1. janvāra dienests tiek noteikts kā obligāts.

Arī otrajā iesaukumā sākotnēji Latvijas pilsoņi tiks aicināti iestāties brīvprātīgi. Taču nepieciešamības gadījumā trūkstošo personu skaitu vecumā no 18 līdz 19 gadiem iesauks, nosūtot lēmumu par iesaukšanu valsts aizsardzības dienestā uz elektronisko adresi vai deklarēto dzīvesvietas adresi, vai izsniegs personīgi.

Brīvprātīgā pieteikšanās valsts aizsardzības dienesta pirmajam iesaukumam notiks līdz 15. maijam. Lai uzzinātu vairāk par pieteikšanos, kandidāti aicināti zvanīt uz tālruni 67072793 vai rakstīt uz e-pastu vad@klustikaravirs.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu