Robežsargi aizturējuši Ukrainas pilsoni ar viltotu autovadītāja apliecību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Robežsargi par viltotu dokumentu izmantošanu trešdien, 19. aprīlī, Silenes robežkontroles punktā aizturējuši kādu Ukrainas pilsoni.

Valsts robežsardzē pavēstīja, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis, ar vieglo automašīnu šķērsojot robežu, uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas, kas nosūtīts Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Krimināllikums paredz, ka par par viltota dokumenta izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kā informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, prokurors minētajai personai paātrinātā procesa kārtībā, kas bija mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīža, piemērojis naudas sodu 1860 eiro apmērā.

Apsūdzētais pilnībā piekritis viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzinis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēlojis.

Prokurors, ņemot vērā apsūdzētā attieksmi pret izdarīto, kā arī izvērtējot, ka izdarīts mazāk smags noziegums pret pārvaldības kārtību, bet ar to nav radīts mantisks kaitējums, ir guvis pārliecību, ka apsūdzētajam vīrietim nevajadzētu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu sodu, taču viņu nevar atstāt nesodītu.

Līdz ar to viņam piemērots piekšraksts, uzliekot naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu