Marsa pašgājējs pazaudējis savu uzticīgo biedru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA/JPL-Caltech

NASA pašgājējs “Perseverance”, kas darbojas uz Marsa, pēc vairāk nekā gada pazaudējis savu ceļabiedru – akmeni, kas bija iesprūdis tā ritenī.

Tās ir ēras beigas. Pēc 427 Marsa dienām, kopā vizinoties pa Marsa kalniem un smiltīm, akmens beidzot zondi ir pametis.

“Tas ar mums pavadīja 427 dienas (vairāk nekā Zemes gadu!) un pieveica aptuveni 10 kilometrus. Ar dievu, akmens draugs, tevis pietrūks,” sociālajā tīklā “Twitter” rakstīja atbildīgais par pašgājēja kameru Gvenaels Karavaka.

Akmens pašgājēja priekšējā ritenī pirmo reizi pamanīts tika 2022. gada februāra sākumā. Kā tas tur nokļuva, nav zināms. Kāds minēja, ka zonde akmeni ielikusi ritenī tāpēc, ka tai nav kabatu. Lai nu kā, NASA ziņoja, ka akmens zondei nekādu ļaunumu nenodara.

Patiesībā akmens zondes ritenī varēja nonākt, kad tā šķērsoja kādu Marsa nogāzi, vai arī zondei uzbraucot uz kāda lielāka akmens un ar savu svaru to sadalot mazākos gabalos.

Daudzi no mums to sapratīs, proti, kurš gan nav kādreiz pacēlis no zemes akmeni un nezināmu iemeslu dēļ ilgi nēsājis to kabatā. Varbūt zonde savu biedru izsvieda, cerēdama atrast vēl labāku? Dzīvosim - redzēsim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu