"Domina Shopping" ugunsgrēka nodarītie zaudējumi - 200 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" zaudējumi saistībā ar ugunsgrēku, kas centrā izcēlās sestdien, 22.aprīlī, varētu veidot apmēram 200 000 eiro, taču precīzs zaudējumu apmērs vēl tiek aprēķināts, pieļāva tirdzniecības centra tehniskais direktors Edgars Ēķis.

Minētie līdzekļi nepieciešami, lai atjaunotu fasādi, jumtu, tehnisko telpu, ventilāciju, elektroinstalāciju un veiktu citus saistošos papilddarbus, skaidroja Ēķis.

Pēc viņa teiktā, ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir saistīts ar iekārtas aizdegšanos tehniskajā telpā.

Ņemot vērā remontdarbus, patlaban tirdzniecības centrā īslaicīgi nestrādā restorāns "Lido", kas atrodas blakus tehniskai telpai. Pārējie "Domina Shopping" veikali strādā kā ierasts.

Vienlaikus "Domina Shopping" tehniskais direktors norādīja, tirdzniecības centrā remontdarbi tika sākti nekavējoties vēl notikuma vakarā, lai varētu atjaunot tirdzniecības centra darbību nākamajā dienā. Remontdarbi turpināsies vismaz vēl vismaz divas līdz trīs nedēļas.

"Domina Shopping" pārstāvji norāda, ka uzņēmums vērsīsies pie sava apdrošinātāja, taču par precīzām zaudējuma summām un to atlīdzības apmēriem vēl ir pāragri runāt.

LETA jau vēstīja, ka tirdzniecības centrā "Domina Shopping" sestdienas, 22.aprīļa, vakarā izcēlās ugunsgrēks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsaukumu saņēma plkst.18.19. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ēkas jumts. Plkst.20.06 ugunsdzēsēji ierobežoja liesmu izplatīšanos. Notikuma vietā strādāja 25 ugunsdzēsēji ar septiņiem specializētajiem transportlīdzekļiem.

Cilvēku evakuācija tika sākta pirms VUGD ierašanās.

Ugunsgrēks izcēlās vienā no tirdzniecības centra telpām, kurā dega apkures katls 10 kvadrātmetru platībā.

"Domina Shopping" pārvaldītājs ir SIA "Eften Domina". Pagājušajā gadā "Eften Domina" strādāja ar 12,797 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 97,3% - līdz 3,011 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Eften Domina" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais "Eften Kinnisvarafond II".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu