Video Četrus gadus pēc jaunieša traģiskās nāves darba vietā noslēgusies pirmās instances tiesa (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Edīte Katena 2019. gada 25. februārī zaudēja savu dēlu Rihardu - vīrietis gāja bojā savā darba vietā. Viņu dzīvu apraka tranšejā, un vien tagad ir noslēgusies pirmās instances tiesa. Iespējamiem vainīgiem par darba drošības noteikumu pārkāpšanu piespriests naudas sods, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Ģimene uzskata, ka bojāgājušais, kurš uzņēmumā, AS "Ceļu pārvalde", nostrādāja vien divas dienas, no atbildības izvairās.

Nelaime notika Salaspilī, kad tranšejas sienas neizturēja un apbēra tur strādājošos cilvēkus. Darba devēja nolaidība objektā esot bijusi acīmredzama, pauž Darba inspekcija. Riharda kolēģi izdevās izglābt, bet Rihards zem zemes nosmaka.

Notikušo izmeklēja kā inspekcija, tā Valsts policija. Lieta tiesā tika saņemta 2021. gada 1. novembrī. Uz apsūdzēto sola sēdās četri toreizējie uzņēmuma darba vadītāji: divi tika attaisnoti, bet divi - atzīti par vainīgiem. Viņiem piesprieda naudas sodu. 

"10 minimālas algas apmērā sodu valstij jāsamaksā. Man 15 000 eiro kompensācija, un mazmeitai - 10 000 eiro," saka Edīte, piekrītot, ka principā cilvēka nāve novērtēta naudā.

Minētās summas ģimene nav saņēmusi, jo spriedums vēl nav stājies spēkā.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu