Starta iela Rīgā atbrīvota no nelegāli uzkrātajiem riepu kalniem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Nordens/LETA

Starta iela Rīgā atbrīvota no vēsturiski nelegāli uzkrātajiem riepu kalniem, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Kopš VVD sāka cīņu ar Starta ielas vēsturisko riepu nelegālu uzglabāšanu, pagājuši seši gadi, to laikā teritorijai pievērsta pastiprināta VVD uzraudzība, kā arī mērķtiecīgi sniegti priekšlikumi normatīvo aktu regulējuma izmaiņām, kas kalpojis kā galvenais priekšnoteikums teritorijas atbrīvošanai no vēsturiski uzkrātajām riepām.

Situācijas virzībai tika izmantoti dažādi kontroles mehānismi, bet VVD norāda, ka rezultāts nebūtu sasniegts, ja netiktu veiktas izmaiņas normatīvajos aktos un paaugstināti ražotājiem noteiktie riepu savākšanas mērķi.

VVD atgādina, ka katra auto īpašnieka pienākums ir nolietotas riepas nododot kādā no 69 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumiem vai riepu maiņas vietās, ja autoserviss nodrošina šādu pakalpojumu. Informāciju par atkritumu pieņemšanas laukumiem iespējams atrast interneta vietnē "www.skiroviegli.lv".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu