Propagandists Kasems atbrīvots no apcietinājuma pret parakstu par neizbraukšanu no valsts (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VDD par sadarbību ar Kremļa kontrolētu propagandas ruporu apcietina Maratu Kasemu
VDD par sadarbību ar Kremļa kontrolētu propagandas ruporu apcietina Maratu Kasemu Foto: Ekrānšāviņš no "Instagram"

Krievijas propagantists, Latvijas pilsonis Marats Kasems šonedēļ ir atbrīvots no apcietinājuma pret parakstu pa neizbraukšanu no valsts, vēsta Latvijas Televīzija.

Kasemu 2023. gada 3. janvārī aizturēja Valsts drošības dienests (VDD). Rīgas pilsētas tiesa viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

VDD iepriekš informēja, ka Latvijas pilsonis aizturēts aizdomās par saimniecisko resursu nodrošināšanu Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautam Kremļa propagandas resursam. Kriminālprocess sākts par ES noteikto sankciju iespējamu pārkāpšanu.

Latvijas pilsoņa aktivitātēm VDD sekojis līdzi jau ilgstoši. Persona strādā vienā no Kremļa kontrolē esošās aģentūras "Rossiya Segodnya" informācijas resursiem, kas izplata Kremļa interesēm atbilstošus vēstījumus, tajā skaitā regulāri diskreditējot Latviju un tās sabiedrotās valstis, uzsvēris dienests.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šis Kremļa propagandu veidojošais un izplatošais resurss ES dalībvalstīs ir bloķēts saistībā ar Krievijas militārās agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un darbībām situācijas destabilizēšanai citās Eiropas valstīs.

Pēc VDD sniegtās informācijas, aizturētais Latvijas pilsonis šajā informācijas resursā ieņem vadošu amatu, organizējot un vadot satura veidošanu. Persona vairākus gadus dzīvoja un strādāja Krievijā, bet 2022. gada nogalē ieradās Latvijā.

VDD norādījis, ka sankcijām pakļautiem uzņēmumiem ir aizliegts nodot gan finanšu, gan saimnieciskos resursus, tajā skaitā veikt darbu to labā.

Kasems bijis Krievijas propagandas portāla "Sputnik Lietuva" redaktors. 2018. gadā viņš kā "Rossiya Segodnya" žurnālists startēja Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Par alternatīvu", bet savulaik tika izslēgts no partijas "Saskaņa" par publiski izteiktām rupeklībām, kas bija veltītas vēlētājiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu