Dzīvo rāmi - Merkurs vēl plosās! Maija mēneša lielais horoskops visām zīmēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vairākas negantās un saspringtās astroloģiskās kombinācijas, kas sākušās aprīlī, turpināsies arī maijā. Mēneša pirmā puse piņķerīga. Tiks pārbaudīta daudzu cilvēku pacietība, spēja saglabāt mieru un sarežģītās situācijās rīkoties loģiski un adekvāti. Mēneša otrā puse vieglāka un tīkamāka, dienas harmoniskākas un labvēlīgs laiks saimniecības darbiem.

Joprojām - tas pats Merkurs

Romiešu mitoloģijas dievu ziņnesis, tirgotāju un arī blēžu aizgādnis Merkurs līdz 15. maijam turpina savas spēlītes, ko bija iesācis aprīlī. Proti, atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī.

Katram cilvēkam, protams, sava astrokarte, tendences un norises, taču Merkurs bieži vien nešķiro. Kad sākas viņa nešpetnās izdarības, tad norunas izjūk, tehnika niķojas, rodas nesaprašanās vai pārpratumi.

Ieteikumi tie paši, kas aprīlī - nebūtu vēlams: pirmo reizi sēsties pie darījuma sarunu galda, slēgt līgumus, parakstīt svarīgus dokumentus, dibināt uzņēmumu un pirkt auto vai dārgu sadzīves tehniku.

Tiksim ārā no "koridora"

Tāpat no aprīļa mums "seko" tā dēvētais starp aptumsumu "koridors", kas sākās 20. aprīlī ar Saules aptumsumu un beidzas 5. maijā ar Mēness aptumsumu.

Iespējams, daudziem jau aizvadītajā laika nogrieznī bijuši kādi interesanti notikumi – senu problēmu aktualizēšanās, cilvēki no pagātnes, situācijas, kurās jārisina kādas globālas problēmas. Ja ne – tad kaut kas tāds vēl var gadīties.

Līdz Mēness aptumsumam un it īpaši tajā dienā, būtu vēlams dzīvot rāmi, saudzēt veselību, neplānot būtiskus darbus.

Saimniecības darbi

Kad negantais periods beidzas, tad sākas labāks laiks saimniecības darbiem. Varam sākt jaunus projektus, pievērsties jauniem darbiem. To vēlams izdarīt laikā no 16. līdz 20. maijam, jo pēc tam stingrās kārtības mīļotājs Saturns kādus procesus var sabremzēt. Bet vienalga dažādām aktivitātēm ir labāks periods nekā mēneša pirmā puse.

Mazliet par mīlestību

Mīlestības planēta Venera 7. maijā nonāk maigajā Vēža zodiaka zīmē.

Attiecību jomā tas nozīmē sirsnību, gādību, vēlmi aizsargāt savus mīļos un ģimeniskās vērtības. Tā kā Vēzis savā dziļākajā būtībā ir ideālists un sapņotājs – labs laiks romantiskām attiecībām.

AUNS

Pavasaris ir iedvesmojošs laiks un tev pilna galva ar oriģinālām idejām. Tā jau mēdz teikt, ka Auns - zodiaka cikla pirmā zīme – ir jauno ceļu gājējs. Un tieši tagad ir iespējas ķerties pie ambicioziem projektiem, kuri turklāt varētu izrādīties ļoti pelnoši nākotnē. Viens nosacījums gan jāievēro: atrodoties uz iedvesmas viļņa, nedrīkst piemirst par juridiskajām niansēm un paļauties uz mutiskiem solījumiem. Brīvajā laikā vēlamas sportiskas aktivitātes. Dodies dabā, aicini kompānijā radus un draugus un spodrini attiecības ar mīļoto cilvēku.

VĒRSIS

Svarīga sabiedriskā dzīve un komunikācija. Ātri un viegli sapratīsies ar cilvēkiem, arī ar tiem, kam citādi uzskati un atšķirīgs viedoklis. Tava misija nav kādu pārliecināt, taču būs situācijas, kurās tevī ieklausīsies un atzīs par autoritāti. Darbā daudz spriedzes un atbildīgi pienākumi. Nevajadzētu neko uzņemties papildus, jo citādāk nezināsi ne rīta, ne vakara. Tajā pašā laikā ir iespējas palielināt ienākumus. Kāda brīvā sirds var satikt savu mūža mīlestību. Bet, ja esi ar kādu kopā, tad neļauj attiecībām ieslīgt rutīnā.

DVĪŅI

Mazliet apcerīgs noskaņojums. Dažu brīdi pats sevi nepazīsi, jo tā vietā, lai trauktos, darbotos, piedalītos, bieži vien vēlēsies pabūt mierā un klusumā, domāt domas, meditēt un pasapņot. Neliedz sev tādus brīžus, jo pēc tam itin enerģiski atkal varēsi ķerties pie darba. Un spēki būs vajadzīgi, jo profesionālajā jomā risināmi sarežģīti jautājumi. Ar sirdi un dvēseli dzīvosi līdzi notiekošajam. Ja kļūst pārāk grūti, tad varbūt ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Privātajā dzīvē daudz sirsnības un mīlestības un lielisks laiks kopīgam ceļojumam.

VĒZIS

Ļoti daudz emociju attiecību tēmā. Vajadzētu atrisināt nesakārtotus jautājumus, izrunāt neizrunāto un pašam priekš sevis izlemt, kas ir un kas nav svarīgi. Ja to, kas uz sirds, turēsi sevī, tad tas gruzdēs kā oglīte un nedos miera. Šīs sajūtas var atsaukties arī uz profesionālo jomu, jo – ja domas citur, tad kāda gan strādāšana? Ar vārdu sakot, jādara viss, lai gūtu harmoniju un līdzsvaru. Grūtākos brīžos palīdzēs labu cilvēku atbalsts un dažādas saviesīgas aktivitātes. Vajag sarīkot ģimenes un draugu ballīti ar grilu un sporta spēlēm vai doties nelielā izbraucienā.

LAUVA

Gribēsies paveikt vairāk, nekā patlaban iespējams, un ļoti kaitinās jebkura neizdošanās. Vajag dziļi ievilkt elpu un noskaitīt līdz desmit, jo mēneša pirmajā pusē ir ļoti piņķerīgs periods, kad viss kā pret kalnu. Dalailama esot teicis: „Ja problēmu var atrisināt, nevajag par to uztraukties. Ja problēma ir neatrisināma, uztraukties par to ir bezjēdzīgi.” Pie tā arī pieturies. Vēlāk viss nostāsies savās vietās, un profesionālajā jomā tu ieņemsi līderpozīcijas. Brīvo laiku pavadi kopā ar savējiem. Jāuzspodrina attiecības un sirdslietās jāpiešķiļ jauna uguntiņa.

JAUNAVA

Atbildīga attieksme ir laba lieta, bet, ja katru mīļu brīdi tikai: jāatbild, jāatbild, jāatbild... Tas var kļūt nomācoši un sajūta, ka smagums plecos. Šajā mēnesī dzīvi vajadzētu tvert vieglāk. Darba vai biznesa lietas jau nekur nezudīs, bet vismaz neuzņemies neko papildus un necenties visur iesaistīties, vajag paņemt pauzi. Brīvajā laikā apciemo radus, valsts svētkos sarīko dzimtas sanākšanu, aizbrauc ekskursijā pa Latvijas skaistajām vietām un dari to, ko kāro sirds. Kādam dvēselē ieskanēsies romantiskas stīgas, arī pāriem attiecībās sirds siltums.

SVARI

Mazliet nemierīgs prāts attiecībā uz naudas lietām. Bankas īsziņas pienāk, un par līgumu un saistību nepildīšanu nebūtu jāuztraucas. Drīzāk – ikdienišķie izdevumi var būt lielāki, nekā sākotnēji plānots. Pēkšņi var nākties iztērēties par saimniecības lietām vai ģimenes vajadzībām. Jādomā, kā nopelnīt vairāk, un profesionālajā jomā ir iespējas apgūt jaunus spēles laukumus. Tu esi cilvēks, kurš ir atvērts sadarbībai un spēj saprasties un šīs īpašības ļaus atrast jaunus partnerus. Brīvajās dienās par problēmām gan nedomā - laiks mīlestībai un dzīves svinēšanai.

SKORPIONS

Tu esi dzimis līderis, kuram patīk turēt grožus rokās un komandēt gājienu, dalīt darbus, noteikt prioritātes. Taču šajā mēnesī var nākties saskarties ar situācijām, kurās cilvēki aktīvi pauž atšķirīgu viedokli, un ne tikai pauž, bet arī sparīgi oponē. Vislabākais būtu uzklausīt, bet nesākt strīdus. Tie var izrādīties bezjēdzīgi –tikai paņems daudz enerģijas un laika. Izdari to, kas obligāti darāms, un pievērsies pats savām lietām. Piemērots laiks mājokļa uzkopšanai, dārza darbiem un arī izklaides piknikiem draugu lokā. Sirdī ilgas pēc pavasara romantikas.

STRĒLNIEKS

Vienā rokā tālrunis, otra uz datora klaviatūras, plānotājā dienu ailes pierakstītas no lapas sākuma līdz beigām un vēl gar malām... Vai tikai neesi uzņēmies pārāk daudz pienākumu, domājot par „pasaules glābšanu”. Ja darba pāri pārēm, tad raugies uz samaksu un nekautrējies runāt par finanšu lietām. Un atceries: katrai naudai ir sava cena – kad ir un kad nav vērts pulēties. Pēc spraigajām dienām jādomā par atpūtu. Apskati mājas saimniecību: varbūt kas remontējams, sakārtojams vai dārzā vajag parušināties. Kādā no brīvdienām būtu jauki uzklāt baltu galdautu un saaicināt pusdienās radu saimi.

MEŽĀZIS

Tavs princips: paļauties pašam uz sevi, saviem spēkiem un zināšanām. Pie tā arī turies. Dažādi solītāji var sagādāt vilšanos vai sastrādāt ko tādu, ko domādams neizdomāsi. Jābūt uzmanīgam finanšu lietās – rēķini ienākumus un izdevumus un neiesaisties pasākumos, par kuru lietderību neesi simtprocentīgi pārliecināts. Un, protams, netici dažādiem brīnumainas peļņas solītājiem. Brīvajā laikā svarīgs viss, kas notiek privātajā dzīvē. Valsts svētkos sarīko ģimenei mielastu vai kādās citās brīvdienās ielūdz draugus uz dārza svētkiem. Interesanti pavērsieni iespējami sirdslietās.

ŪDENSVĪRS

Iekšējo sajūtu ziņā diezgan sarežģīts mēnesis. Emocionāli uztversi līdzcilvēku izteikumus, kaut arī tie nemaz nebūs vērsti pret tevi; pārdzīvosi par situācijām darbā, kaut arī ne tu ko aplam izdarījis; sekosi līdzi globālām norisēm un bēdāsies par pasaules netaisnībām. Vajag dzīvi tvert mazliet vieglāk, jo saspringts emocionālais fons nenāk par labu. Brīvajā laikā mēģini nedaudz atslābināties. Iespējams, palīdzēs meditācijas vai pastaigas dabā. Tāpat arī atceries, ka līdzās ir tuvi cilvēki, kas uzmundrinās un iedvesmos atgriezties uz optimisma viļņa.

ZIVIS

Lietišķajā jomā daudz pienākumu. Iespējams, jāstrādā sviedriem vaigā, un varbūt jālabo citu pieļautās kļūmes. Taču tu sekmīgi tiksi galā un ar drošu roku vadīsi kuģi pāri viļņiem un sēkļiem. Ja nu pēkšņi šķiet, ka visa kā par daudz un vairs nevar saprast ne rīta, ne vakara, tad gan ir vērts ielūkoties darba sludinājumos vai apdomāt kādu jaunu biznesa projektu. Brīvdienās nesēdi mājās un pārāk neapgrūtini sevi ar saimniecības darbiem. Vēlams doties izbraucienos vai rīkot jautras ballītes ar bohēmas piesitienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu