Igaunijā viesojas Zviedrijas karaļpāris un ministri

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija
Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija otrdien ieradīsies valsts vizītē Igaunijā. Valsts vizītes laikā Zviedrijas karalis un karaliene apmeklēs Tallinu un Tartu, informēja Igaunijas prezidenta preses dienestā.

Vizītē galvenā uzmanība tiks pievērsta Igaunijas un Zviedrijas drošības un aizsardzības sadarbībai, ekonomikas saišu stiprināšanai, zaļās un digitālās pārejas iespējām, sadarbībai enerģētikas, pētniecības un inovāciju jomā.

Zviedrijas karaļpāri vizītē pavadīs ārlietu ministrs Tobiass Bilstrems, aizsardzības ministrs Pols Jonsons un starptautiskās attīstības sadarbības un ārējās tirdzniecības ministrs Juhans Fošsels. Tāpat vizītē piedalīsies arī Zviedrijas uzņēmēju delegācija.

Igaunijas prezidents ar kundzi Sirji Karisu oficiāli Zviedrijas karaļpāri sagaidīs otrdien plkst.10.30 Tallinas Brīvības laukumā, kas būs atvērts arī visiem interesentiem.

Vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Igaunijas amatpersonām un kiberdrošības mācību centra "CR14" apmeklējums. Abu valstu galvas arī atklās Igaunijas un Zviedrijas biznesa forumu.

Ceturtdien Igaunijas prezidents ar kundzi un Zviedrijas karalis ar karalieni dosies uz Tartu, kur plkst.11.25 pilsētas Rātslaukumā notiks viesu publiska sagaidīšana.

Zviedrijas uzņēmēju delegācijā būs pārstāvji no "Asker Healthcare Group", "Autoliv", "BAE Bofors", "Carl Bennet", "Circulate", "Comex", "Einride", "Elonroad", "Epiroc", "Ericsson", FAM, "Hitachi Energy", "MW Group", "Nordic Equities", "Saab", SEB, "Sectra", SKF, "St Hunna", "Swedbank", "Tele2", "Telia", "Volvo Cars", "Volvo Group", "Business Sweden" un "Agrenska Foundation".

Pirms 50 gadiem kronētais Karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija iepriekš valsts vizītēs Igaunijā bija ieradušies 1992. un 2002.gadā, bet 2007.gadā karaliene Silvija apmeklēja Tartu Universitātes 375.gadadienas svinības. Savukārt 2014. un 2018.gadā Igauniju apmeklēja Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Dāniels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu