Foto “Tā nav tikai ģimenes problēma” - Daugavpilī piketā iestājas pret vardarbību (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Anna Ruskule

“Slepkavība Jēkabpilī - signāls ratificēt Stambulas konvenciju,” ar šādu vēstījumu otrdien, 2. maijā, piketā “Vienaldzība nogalina” Daugavpilī aktīvisti iestājās pret vardarbību pret sievietēm un par Stambulas konvencijas ratifikāciju Latvijā.

Piketētāji pauda, ka Latvijai ir jāiestājas ne vien par dzimuma vienlīdzību, bet arī to, ka visus, neatkarīgi no rases, dzimuma, tautības vai seksuālās orientācijas, valsts tiesiski aizstāvētu.

Jēkabpils gadījums parādījis, ka nepietiek darbības tieši no apkārtējiem - sabiedrības un varasiestādēm, skaidro piketētāji.

“Cilvēki dzird kliedzienus, piemēram, pretējā dzīvoklī, bet neko nedara. Savukārt, ja dzird skaļu mūziku naktī, tad gan reaģē,” neizpratnē pauž Līvajs, piebilstot, ka sabiedrība uzskata, ka tā ir “mājas, ģimenes problēma”. “Bet tā nav ģimenes problēma,” viņš atzīst.

Jaunieši pulcējušies, lai parādītu, ka vardarbība nav pieļaujama arī Latvijā.

“Politiķi, ar balsojumu pret Stambulas konvencijas ratifikāciju, it kā iestājas par tradicionālo vērtību saglabāšanu. Es redzu, kādas mums tās vērtības - baidīties no gejiem kā PSRS laikos,” pauda jaunietis, kurš pats ir LGBT kopienas pārstāvis.

Tai pašā laikā ir nežēlīgais sievietes slepkavības gadījums Jēkabpils novadā, kad bijušais dzīvesbiedrs ilgstoši vajājis upuri. Jaunietis šīs tradicionālās vērtības papildina ar teicienu “sit, tātad mīl”.

Jautāti, kāpēc tieši Daugavpilī piketē par Stambulas konvencijas ratifikāciju, atnākušie pauda, ka tomēr tā ir Latvijas otrā lielākā pilsēta, kurā cilvēki pauž savu viedokli un iestājas pret netaisnību, kā arī cīnās pret vardarbību.

Piketā “Vienaldzība nogalina” pulcējās vien septiņi cilvēki. Jaunieši spēcīgi iestājas pret vardarbību ģimenē, tāpat viņu vidū ir arī LGBT kopienas pārstāvji, jo, kā viņu plakātos pausts, “Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu