Kopš 2007. gada Krievija ir attīstījusi fonda "Russkij Mir" krievu kultūras centru tīklu. Simtiem šādu centru ir izveidoti visos pasaules kontinentos. "Rus.Postimees" analizēja šo iestāžu sarakstu un noskaidroja, ka ne visi "Russkij Mir" centri ir tikai kultūras vai izglītības organizācijas – dažiem no tiem var būt pavisam citi mērķi.

Nesen atklātībā nonāca slepeni dokumenti saistībā ar Krievijas plāniem Baltijas valstīs. Tie atklāj plānus paplašināt Krievijas kultūras un valodas ietekmi un stiprināt prokremliskas politiskās organizācijas.

Lai gan šie plāni ir klasificēti kā slepeni, to esamība nevienam nav noslēpums. Krievija pati neslēpj savus mērķus un aktīvi izmanto "maigo varu" - ietekmi, izmantojot kultūras saites.

Krievijas Federācijas militārā agresija nav šķērslis "Uzvaras diktātiem"

Mūsdienās praktiski visi kultūras pasākumi Krievijas Federācijā saistīti ar militāro tematiku. Piemēram, Krievijas Kultūras ministrijas tīmekļa vietnē nesen tika publicēta informācija par Krievijā un ārvalstīs notikušo "Uzvaras diktātu", kura tēmas bija Staļingradas un Kurskas kauja, Donbasa atbrīvošana no nacistiem (!) un Ļeņingradas blokāde.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X