Limbažu novadā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji likvidē ugunsgrēku Vaļņu ielā, aizdedzies dzīvoklis 150 kvadrātmetru platībā. Ilustratīvs attēls
Ugunsdzēsēji likvidē ugunsgrēku Vaļņu ielā, aizdedzies dzīvoklis 150 kvadrātmetru platībā. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien Limbažu novadā izcēlies ugunsgrēks, kurā gāja bojā viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.13.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažiem, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un griestu konstrukcijas 2,2 kvadrātmetru (m2) platībā. Pārmeklējot telpas, atrasti divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Viens no cilvēkiem ugunsgrēkā gāja bojā, savukārt otrs cieta.

Savukārt plkst.14.15 tika saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur sākotnējā informācija liecināja, ka no kaltes nāk melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva ražošanas ēkā dega kokapstrādes kalte 200 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 66 izsaukumus - 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajās diennaktīs dzēsti 12 kūlas ugunsgrēki. Kopumā Latvijā dzēsti jau 556 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākais no tiem dzēsts Blāzmas ielā Daugavpilī, kur kūla dega viena hektāra platībā.

Kopumā šogad Latvijā dzēsti jau 105 meža ugunsgrēki, no tiem četri aizvadītajā diennaktī. Pirmdien Limbažu novada Staicelē dega kūla 4125 m2 platībā un meža zemsedze 4125 m2 platībā, savukārt Ropažu novada Garkalnes pagastā dega meža jaunaudze 1000 m2 platībā.

Tāpat pirmdien tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Nepilnas pusstundas laikā ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada, izveda no meža un nodeva mediķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu