Unikāli kadri - pieminekļa krišanas brīdis no putna lidojuma (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Unikāli kadri - pieminekļa krišanas brīdis no putna lidojuma
Unikāli kadri - pieminekļa krišanas brīdis no putna lidojuma Foto: Valsts policija

Okupācijas simbola vairs nav, bet sentiments nekur nav pazudis. Demokrātija ir jāaizsargā mums visiem katru dienu un īpaši kara laikā, kad tā pati agresorsvalsts Krievija nogalina nešķirojot. 

Jau ziņots, ka pērn 25. augustā, Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija publicēja unikālus drona un videokameru tuvplānu video, kuros redzams, kā nogāzts padomju pieminekļa obelisks.

Uzvaras pieminekļa apkārtnē tika noteikts dronu lidināšanas aizliegums. Ar droniem varēja filmēt tikai Valsts policijas vai Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Valsts policijas video, kurā redzama obeliska drupināšana no putna lidojuma:

25. augusta pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Situācija Uzvaras parkā padomju armijai veltītā obeliska demontāžas laikā bija vērtējama kā mierīga un bez būtiskiem starpgadījumiem, tomēr četras personas tika aizturētas par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām,  informēja Valsts policija.

Preses konferencē Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange pavēstīja par lēmumu, ka centrālā obeliska nogāšana tiks veikta ātrāk nekā plānots, jo apstiprinājās, ka betons ir nedaudz "švakāks", nekā domāts iepriekš.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis atklāja, ka Uzvaras parkā demontētā padomju pieminekļa vietā iecerēts pēc iespējas drīz izveidot rotaļu un atpūtas laukumu bērniem un jauniešiem. 

Aculiecinieka video: kā Uzvaras parkā nokrita obelisks

Cilvēki 25. augustā Uzvaras parkā gaida obeliska nojaukšanu: 

Rīgas pašvaldības policijas video, kurā redzama obeliska drupināšana tuvplānā:

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu