Operācija "Identificē mani": meklē informāciju par slepkavību upurēm trīs Eiropas valstīs

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Interpol

Interpols publicējis informāciju par 22 sievietēm, kuras tikušas noslepkavotas pēdējo gadu vai gadu desmitu laikā, bet kuru personību tā arī nav izdevies noskaidrot. 

Sieviešu līķi laikā no 1976. līdz 2019. gadam tika atrasti Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā.

Tā ir pirmā reize, kad Interpols šādi vērsies pēc sabiedrības palīdzības slepkavību upuru atpazīšanā. Parasti šāda veida informācija tiek izplatīta Interpola iekšējā tīklā, taču ne publiski. 

Gadījums, kas lika izšķirties par labu šādai rīcībai, bija kopš 1999. gada neatrisināta lieta Amsterdamā. Kāds vietējais iedzīvotājs no upes izcēla tajā iemestu atkritumu tvertni un atrada tajā sievietes līķi ar šautām brūcēm galvā un krūtīs. Vairākus gadus pēc notikušā nīderlandiešu izmeklētāji sazinājās ar kolēģiem Vācijā un Beļģijā, no kuriem uzzināja par vēl citiem sieviešu slepkavību gadījumiem, kuru upures tā arī palikušas neidentificētas.

Trīs valstis izveidojušas kopīgu sarakstu ar 22 neatpazītām slepkavību upurēm. Beļģijas policija lūdz palīdzību septiņu lietu atklāšanā, Vācija - sešu, bet Nīderlande - deviņu. Vairums upuru ir vecumā no 15 līdz 30 gadiem. Tā kā nav zināmi pat sieviešu vārdi, nozieguma apstākļus ir ļoti grūti noskaidrot.

Interpola mājaslapā ievietota informācija par visiem gadījumiem, publicēti attēli ar viņu mantām un dažos gadījumos arī zīmējumi, kā sievietes būtu varējušas izskatīties. 

Tā kā Šengenas zonā atļauta brīva pārvietošanās starp valstīm, policija pieļauj, ka neidentificētās sievietes, iespējams, ieceļojušas no citām valstīm un tāpēc palikušas neatpazītas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu