Politologs vērtē Pīlēna izredzes kļūt par Valsts prezidentu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens piedalās izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 2017./2018. Sabiedriskā labuma radīšana un kolektīvo resursu nosargāšana Latvijā" atvēršanas pasākumā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā.
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens piedalās izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 2017./2018. Sabiedriskā labuma radīšana un kolektīvo resursu nosargāšana Latvijā" atvēršanas pasākumā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā. Foto: Zane Bitere/LETA

Patlaban iztrūkst Nacionālās apvienības (NA) paziņojuma par līdz šim izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, tomēr, šauri skatoties, labākās izredzes joprojām varētu būt Uldim Pīlēnam, aģentūrai LETA atzina Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Runājot par līdz šim izvirzīto kandidātu izredzēm, skaidrākai atbildei patlaban iztrūkstot būtiskas komponentes - saturiska paziņojuma no NA, tāpēc spriest par kandidātu izredzēm esot diezgan grūti.

Ikstens gan nekādā gadījumā neesot starp tiem, kas saka, ka pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita "noiešana no trases" kaut kādā veidā uzlabo Pīlēna izredzes, un drīzāk ir otrādi, proti, Pīlēna izredzes šobrīd ir samazinājušās.

NA opozīcijas partijas "Progresīvie" virzīto kandidāti Elīnu Pinto, protams, neatbalstīšot, bet jautājums esot par to, vai NA virzīs savu kandidātu, un vai to darīs tagad vai kādā vēlākā brīdī.

"Ja mēs tā ļoti šauri skatāmies, tad no trim kandidātiem labākās izredzes droši vien joprojām ir Pīlēnam, bet tas absolūti nenozīmē, ka viņam ir 51 balss. Tur ir diezgan daudz atkarīgs no partiju savstarpējām sarunām," norādīja eksperts.

LETA jau rakstīja, ka Apvienotais Saraksts (AS) kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Pīlēnu. Savukārt "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam izvirzījuši publiskās pārvaldības eksperti Pinto, bet Jaunā Vienotība (JV) - ārlietu ministru Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits atteicies no kandidēšanas uz otro termiņu.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu