Foto un video No avarējušās tehnikas Gaujā ieplūdusi degviela (1)

Satiksme atjaunota
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

No spēkratiem, kas šorīt, 13. maijā, pie Ādažiem avarēja uz Gaujas tilta, upē ir ieplūdusi degviela, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sestdien agri no rīta uz Gaujas tilta aiz Ādažiem frontāli saskrējās divas kravas automašīnas un traktors. Avārijā cieta trīs cilvēki, divi no kuriem tika nogādāti slimnīcās.

Foto: Анжела Петрунь

Pāris stundas pēc negadījuma VUGD saņēmis informāciju, ka no tilta pa notekcaurulēm Gaujā pil degviela un upē ir izveidojušies pleķi, kas ar straumi pārvietojas uz netālu esošo jūru.

Glābēji apsekojuši skarto upes posmu ar dronu un pāri upei velk bonas, lai ierobežotu vielas tālāku noplūdi.

Notikuma vietā strādā 13 glābēji ar trīs autocisternām, divām laivām un "ķīmijas automobili" ar piekabi, kurā tiek pārvadātas bonas.

Par notikušo informēts Valsts vides dienests, kā arī Ādažu novada pašvaldība, jo nepieciešams ierobežot laivu kustību un makšķerēšanu skartajā upes posmā.

Avārijas dēļ sākotnēji bija bloķēta satiksme pa Tallinas šoseju. Valsts policija iepriekš lēsa, ka tā varot būt slēgta visu dienu, tāpēc autovadītāji aicināti izvēlēties citus braukšanas maršrutus vai meklēt apbraukšanas ceļus. Īsi pirms plkst.15.00 "Latvijas Valsts ceļi" ziņoja, ka satiksme negadījuma vietā ir pilnībā atjaunota.

Foto: Armands Možeiko

Maršrutā Rīga- Saulkrasti negadījuma vietu iespējams apbraukt pa Vidzemes šoseju, tālāk pa Valmieras šoseju un reģionālo autoceļu Saulkrasti- Sēja- Ragana. Iespējams arī īsāks apbraukšanas ceļš, taču tas ved cauri blīvi apdzīvotajiem Ādažiem.

Brīvdienās, īpaši labos laika apstākļos, Tallinas šoseja ir ļoti noslogota, rīdziniekiem dodoties atpūsties pie jūras un uz laukiem, līdz ar to palēnināta satiksme un sastrēgumi uz Tallinas šosejas Ādažu novadā mēdz būt arī tad, ja nekādi ceļu satiksmes negadījumi nav notikuši. Vairums autobraucēju negadījuma vietu sestdien cenšas apbraukt tieši caur Ādažiem, kur uz mazākiem ceļiem un ielām vērojami kilometriem gari sastrēgumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu