Cihanouska komentē baumas par Lukašenko veselību (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska komentējusi Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko iespējamās veselības problēmas.

"Daudz baumu par diktatora Lukašenko veselību. Mums tas nozīmē tikai vienu lietu: jābūt labi sagatavotiem jebkuram scenārijam. Atgriezt Baltkrieviju uz demokrātijas takas un nepieļaut Krievijas iejaukšanos. Mums vajag, lai starptautiskā kopiena ir proaktīva un rīkojas ātri," platformā "Twitter" raksta Cihanouska.

68 gadus vecais Lukašenko 9.maijā piedalījās Uzvaras dienas parādē Maskavā, taču plašsaziņas līdzekļi pievērsuši uzmanību tam, ka viņš pasākuma laikā izskatījies nevesels.

Kopš tā laika Lukašenko publiskos pasākumos nav redzēts. Svētdien viņš neieradās Valsts karoga, ģerboņa un himnas dienas svinībās, un ceremonijā Valsts karoga laukumā Minskā runu teicis premjerministrs Romāns Golovčenko, kaut arī iepriekšējos gados to darīja Lukašenko.

Piektdienas vakarā Lukašenko autokortežs ieradies prezidenta lietu pārvaldes pārziņā esošajā Republikas klīniskās medicīnas centrā, ziņo monitoringa organizācija "Belaruski Gajun". Lukašenko tur esot pavadījis divas stundas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu