Eiropas Komisija KNAB struktūru novērtējusi kā efektīvu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Komisija (EK) Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) struktūru un funkciju tvērumu novērtējusi kā efektīvu, atsaucoties uz EK labās prakses rokasgrāmatu par cīņu pret korupciju Eiropas Savienībā (ES), informē KNAB.

EK sagatavotā dokumenta mērķis bijis sniegt pārskatu par dažādām ES dalībvalstu pretkorupcijas praksēm, kas izrādījušās noderīgas ar korupciju saistītu problēmu risināšanā un kas varot iedvesmot līdzīgu iniciatīvu ieviešanu un īstenošanu citās valstīs. EK šajā dokumentā apzinājusi labos piemērus cīņā pret korupciju starp dažādām tiesībsargājošajām institūcijām.

Pēc KNAB sniegtās informācijas, EK akcentējusi KNAB sniegto ieguldījumu korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā Latvijā, tostarp, normatīvo aktu izstrādē un pilnveidošanā, iestādes darbības laikā panākot vairākas izmaiņas.

Starp šīm izmaiņām KNAB izceļ partiju nelikumīgas finansēšanas lielā apmērā kriminalizēšanu, kā arī uzlikto pienākums publisku personu institūcijām izstrādāt un ieviest institūcijās iekšējās kontroles sistēmas pamatprasības korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai.

Tāpat EK uzsvērusi KNAB sekmīgi īstenotos pasākumus, lai ieviestu starptautisko organizāciju sniegtās rekomendācijas korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā, kā arī KNAB īstenotās aktivitātes korupcijas klātbūtnes mazināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu