Spēks, apņēmība un daile: divi grizlilāči episkā cīņā nokārto attiecības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Savvaļas fotogrāfs Breds Džozefs Aļaskā video iemūžinājis negantu kautiņu starp diviem milzu grizlilāčiem. Viņš saka, ka tā bija ilgākā un intensīvākā grizlilāču cīņa, kādu viņš jebkad pieredzējis.

8. maijā Breds Džozefs viesojās Klārka ezera nacionālajā parkā Aļaskas dienvidos, kad pēkšņi pamanīja divus grizlilāčus spēkojamies par dominanci. Kautiņš pārošanās sezonā starp lāčiem nav nekas neparasts. Tiesa, šoreiz cīņa nebija starp vienlīdzīgiem spēkiem – viens no lāčiem bija vecāks un lielāks, bet otrs jaunāks un mazāks, vēstīts izdevumā “Peta Pixel”.

Džozefs uzņemto video publicēja savā “YouTube” kanālā, kur tas saņēmis jau gandrīz pusmiljonu skatījumu.

VIDEO: EPISKA GRIZLILĀČU CĪŅA

“Tas tikai turpinājās un turpinājās. Mani valdzināja abu lāču apņēmība un izturība, pārošanās sezonā cīnoties par dominējošo stāvokli,” Džozefs stāstīja laikrakstam “Outside”.

Saspringtā cīņa ilgst gandrīz deviņas minūtes un sākas ar abu tēviņu pacelšanos pakaļkājās un laušanos. Cīņas vidū abi lāči mirkli atvelk elpu, bet drīz atkal sāk kauties. Cīņa beidzas, vienam lācim gūstot virsroku. Otrs pazemīgi noliec galvu un pieņem sakāvi.

Vidēji grizlilāči ir 0,9 līdz 1,5 metrus augsti skaustā, tomēr, pieceļoties divkājās, tie var sasniegt pat 2,7 metru garumu. Pieaudzis grizlilāču tēviņš var svērt līdz pat 390 kilogramiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu