Zviedrijas premjerministrs negaida drīzu Turcijas lēmumu NATO paplašināšanās jautājumā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons atzinis, ka necer uz drīzu Turcijas lēmumu attiecībā uz Zviedrijas pievienošanos NATO, jo Turcija ir aizņemta ar vēlēšanām.

"Šobrīd mums nevajadzētu gaidīt, ka ar šo procesu kaut kas notiks. Šobrīd Turcija ir aizņemta ar iekšpolitiku," ziņu aģentūrai TT sacīja Kristersons.

Turcijā 28.maijā gaidāma prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā sacentīsies pašreizējais valsts galva Redžeps Tajips Erdogans un sešu opozīcijas partiju alianses kandidāts Kemals Kiličdaroglu.

"Skaidrs, ka laika paliek arvien mazāk," sacīja Kristersons, runājot par Zviedrijas ambīcijām kļūt par NATO dalībvalsti līdz NATO samitam jūlijā Viļņā.

Tomēr viņš sacīja, ka nav galīgi atmetis cerību, ka Ankara var nolemt atbalstīt Zviedrijas uzņemšanu NATO līdz tam laikam.

Zviedrija lūdza to uzņemt NATO reizē ar Somiju pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pagājušajā gadā. Somija pievienojās NATO aprīlī.

Jaunas dalībvalsts uzņemšanai nepieciešams visu NATO valstu atbalsts. Turcija vēl nav atbalstījusi Zviedrijas pievienošanos aliansei, apsūdzot to nepietiekamā stingrībā pret personām un organizācijām, ko Ankara uzskata par teroristiskām, sevišķi pret kurdu separātistu organizāciju "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu