Pinto: Latvijas politikā līdz šim ir bijis pārāk daudz aprēķina un kalkulāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Progresīvie" virzītā Valsts prezidenta amata kandidāte, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto
Partijas "Progresīvie" virzītā Valsts prezidenta amata kandidāte, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto Foto: Edijs Pālens/LETA

Atjaunotās Latvijas neatkarības paaudzei ir laiks uzņemties pilnu atbildību par šo valsti, intervijā Latvijas Radio sacīja partijas "Progresīvie" virzītā Valsts prezidenta amata kandidāte, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto.

Viņa apliecināja, ka ir gatava iestāties par drošību gan valstiskā, gan arī cilvēcīgā līmenī, tajā skaitā darīt visu, lai izskaustu vardarbību un vienaldzību, kurai var būt ļoti sāpīgas sekas.

Pinto pauda viedokli, ka Latvijas politikā līdz šim ir bijis pārāk daudz aprēķina un kalkulāciju, bet pārāk maz sarunu par idejām.

Viņa stāstīja, ka ir sākusi apbraukāt Latvijas reģionus, lai tiktos ar iedzīvotājiem, taču atturējās prognozēt savas reālās izredzes tikt ievēlētai augstajā amatā, kā arī tieši neatbildēja uz jautājumu, ar kuriem politiskajiem spēkiem saredz kopīgas intereses un mērķus.

Vienlaikus Pinto norādīja, ka viņai ir ļoti būtiski, lai Latvijā katrs cilvēks un katra ģimene tiktu stiprināta un pasargāta gan praktiski, gan arī tiesiski, tajā skaitā kandidāte iestājas par viena vecāka un viendzimuma vecāku ģimeņu tiesību un iespēju nostiprināšanu.

Svarīga esot arī Latvijas ekonomikas attīstība, tajā skaitā pāreja uz zaļu un ilgtspējīgu saimniekošanu, nenoplicinot mežus un laukus, bet saglabājot tos arī nākamajām paaudzēm un liekot lietā Eiropas Savienības piedāvāto finansējumu, kas ir ļoti plaši pieejams. "Šī uz nākotni vērstā politika ir tas redzējums, ko es piedāvāju Latvijai nākamajiem četriem gadiem," sacīja Pinto.

Viņa ir pārliecināta, ka, ja Valsts prezidentam ir stingra stāja un augsts prasīgums pret Saeimu un valdību, tad ir reāla iespēja panākt dažādu problēmu atrisināšanu.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu