Ar velobraucienu no Ķekavas līdz Baložiem atklās vietējo gājēju un velo infrastruktūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Sestdien ar veloparādi "4 vēji" Ķekavas novadā tiks atklāta gājēju un velo infrastruktūra, informēja pašvaldībā. Tiks atklāts digitālais tūrisma informācijas stends, apvienotais gājēju un veloceļš posmā Ķekava-Katlakalns, kā arī divas multifunkcionālās asfaltētās velotrases Baložos un Baldonē.

Velobrauciens no Ķekavas līdz Baložiem startēs plkst.14 no Doles Tautas nama.

Pirms veloparādes pie Doles Tautas nama tiks atklāts interaktīvais tūrisma informācijas stends, kurā turpmāk tiks apkopota visa aktuālā informācija par tūrisma iespējām Ķekavas novadā, tostarp vairākām stāstu takām un dažādu garumu velomaršrutiem, kas savieno Ķekavas novadu ar Rīgu un citiem Pierīgas novadiem.

Pirmais veloparādes pieturas punkts paredzēts plkst.15 Priežu ielā, Alejās pie autoceļa A7, kur notiks svinīgā gājēju-veloceļa atklāšana.

Tālāk velobrauciena dalībnieki virzīsies uz Baložiem, kur plkst.16 ar paraugdemonstrējumiem norisināsies pirmā pump-track atklāšana. Ap plkst.16.30 plānota velobrauciena dalībnieku atgriešanās sākumpunktā Ķekavā.

Enerģiskākie pasākuma dalībnieki tiek gaidīti arī Baldones velotrases atklāšanā, kas norisināsies plkst.18, Iecavas ielā 2.

Veloceļa Ķekava-Rīga posma no Ķekavas līdz Katlakalnam (Pļavniekkalna ielai) būvdarbi norisinājās no 2021. līdz 2023.gadam. Būvdarbi izmaksāja 1,2 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu