Kopš marta notiesāti trīs suņu slepkavas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Suns. Ilustratīvs attēls.
Suns. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Šogad kopš marta notiesāti trīs mājdzīvnieku slepkavas, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Daugavpils tiesa nesen kādam pensionāram invalīdam piespriedusi nosacītu cietumsodu par suņa nošaušanu un nelikumībām ar šaujamieročiem, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Pensionārs bez attiecīgas atļaujas iegādājās, nēsāja un glabāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju. Vīrietis no kādas paziņas nopirka vienstobra medību bisi, pašizgatavotu šauteni un vairākus desmitus patronu.

Visu augšminēto viņš aiznesa uz savām mājām un nelikumīgi glabāja dažādās vietās līdz brīdim, kad to kratīšanā izņēma policijas darbinieki.

Būdams alkohola ietekmē, savas mājas pensionārs pagalmā ieraudzīja svešu suni. Sunim bija saimnieks un tas reģistrēts ar mikročipu. Dusmās seniors paņēmis nelikumīgi glabāto pašizgatavotu šauteni un iešāva dzīvniekam.

Pēc šāviena suns aizskrējis aiz šķūnīša, kur vēlāk atrasts miris.

Prokurore un apsūdzētais vienojās par sodu un tiesa noteica brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, tomēr minēto sodu neizpildīs, ja notiesātais viena gada pārbaudes laikā neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā paredzētos un Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus.

Notiesātais ir pensionārs, otrās grupas invalīds un krimināli sodīts vienu reizi.

Jau ziņots, ka Vidzemes rajona tiesa piespriedusi četru mēnešu cietumsodu kādam vīrietim par suņa nosišanu ar nūju.

Tikmēr Kurzemes rajona tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu divām personām par suņa noslīcināšanu vannā. Pēc šī sprieduma Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) priekšsēdētājs Ilmārs Dūrītis pauda viedokli, ka dzīvnieku mocītājiem piemērotie sodi esot pārāk maigi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu