Gaiļezerā atkal nedarbojas staru terapijas aparāts ādas vēža pacientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers".
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers". Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaiļezerā atkal salūzis staru terapijas aparāts ādas vēža pacientiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Iepriekš aparāts salūza pagājušā gada rudenī, taču to salaboja, bet tagad tas atkal nedarbojas. Sašutumu sociālajos tīklos paudusi kāda sieviete, kura uz šo procedūru aizvedusi savu māti. Iekārtu remontu dēļ aizvadīto divu gadu laikā staru terapijas pakalpojums sniegts ievērojami mazāk nekā plānots.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas Terapeitiskās radioloģijas un medicīniskās fizikas klīnikas vadītājs Artūrs Šorubalko atzinis, ka iekārta saplīsa 12.maijā. Tika konstatētas problēmas ar iekārtas dzesēšanas sistēmu.

Uz slimnīcu tika izsaukta servisa firma, kas konstatēja nopietnu iekārtas bojājumu. Savukārt 12.maija vakarpusē bija konstatēts, ka bojāta ir rentgena spuldze, kas nosūtīta uz iekārtas ražotāja rūpnīcu.

"Mēs esam saņēmuši atbildi, ka spuldze ir atpakaļceļā uz Latviju un rīt tā būs valstī. Tas nozīmē, ja inspicēšanas firma visu akceptēs, tad 30.maijā vai 31.maijā varēs atsākt darbu ar šo iekārtu. Tāds ir mūsu remonta plāns," sacīja Šorubalko.

Laikā, kad iekārta saplīsa, staru terapiju saņēma 25 pacienti. Visiem pacientiem esot izveidoti jauni staru terapijas plāni un viņi terapiju turpina saņemt ar citu iekārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu