Dažus pamatīgi samulsinājis video, kurā melns "nezvērs" vajā suni (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Sociālajā tīklā “Twitter” pamatīgu popularitāti iemantojis video un attēli, kuros redzams milzīgs tumši brūns vai melns "nezvērs", kas ķersta suni.

“Tas nav vilks vai lācis. Zinātniekus un dzīvnieku ekspertus šis ir pamatīgi samulsinājis,” vēstīts “Twitter” ierakstā.

Ierakstā pievienotā saite aizved uz vietnē “WordPress” 8. aprīlī publicētu rakstu, kurā vēstīts par suņa un “milzīga melna nezvēra” sastapšanos mežā. Raksts arī papildināts ar miglainām fotogrāfijām.

Tas ātri vien piesaistīja “Twitter” lietotājus, kas dalījās ar savām teorijām, skaidrojumiem un jokiem, piemēram, piesaucot vilkačus, mežacūkas un pat tā saucamo cilvēklāčcūku no “Dienvidparka”.

Izdevuma “Newsweek” viltus ziņu apkarošanas nodaļa nolēma izpētīt to sīkāk, galu galā noskaidrojot, ka rakstā savienoti divi stāsti no divām dažādām vietām Ziemeļamerikā 2015. un 2018. gadā.

Īsais videoklips, kurā noslēpumainais radījums trenkā suni, ir uzņemts 2015. gadā un pēc tam tika plaši iztirzāts medijos. Video uzņēma zvejas gids Kriss Strīts Saskačevanas ziemeļos, Kanādā. Noslēpumainais nezvērs izrādījās liels, melns vilks. Strīts arī pieminēja, ka ar viņa suni viss ir kārtībā.

“Vilku mēs pamanījām pa būdas virtuves logu, tāpēc es izgāju ārā ar kameru. Kad es sāku to fotografēt, tas aizbēga, bet pēc dažām minūtēm atgriezās. Tieši tad Trigers (suns) pieskrēja pie viņa,” stāstīja Strīts.

Video gan nav redzams, kā vilks uzklūp sunim un uzsviež to gaisā. Aizbiedēt to izdevies tikai ar šauteni. Par laimi, suns neguva nopietnus ievainojumus.

VIDEO: SUNS UN "NEZVĒRS"

Savukārt kāda vilkam līdzīga radījuma fotogrāfijas, kas internetā populāras kļuva 2018. gada maijā, uzņemtas, kad radījums pietuvojies ganāmpulkam. Sākotnējos ziņojumos vēstīts, ka radījuma izskats “samulsinājis zinātniekus”, kuri nav spējuši noteikt kādas sugas dzīvnieks tas ir.

Noslēpums gan drīz tika atrisināts ar DNS testa palīdzību, kas apstiprināja to, ka radījums ir parasts pelēkais vilks – 2 līdz 3 gadus veca mātīte, kuras izmērs un tumši brūnā krāsa nav nekas neparasts.

No dažādiem kontekstiem izrauta vizuāla satura apvienošana, lai radītu dažādas viltus ziņas, nav nekas jauns. Tomēr, ja interneta lietotājam ir kāda druska kritiskās domāšanas un spēja strādāt ar informāciju, tad šādi “brīnumi” problēmas neradīs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu