"Rīgas siltums" tērēs nepilnus 29,5 miljonus eiro biokurināmā katlumājas būvniecībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Uzņēmums "Rīgas siltums" informēja, ka biokurināmā katlumājas būvniecība Rīgā, Rencēnu ielā izmaksās nepilnus 29,5 miljonus eiro.

Uzņēmuma paša finansējums būs 7,5 miljoni eiro, bet aizņēmums bankā - 22 miljoni eiro.

Savukārt četrus miljonus eiro plānots apgūt, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu.

Kā ziņots, vakar biokurināmā katlumājas pamatos Rencēnu ielā tika iemūrēta laika kapsula.

Ar šo katlumāju tiks būtiski palielināts atjaunojamo energoresursu īpatsvars siltumenerģijas ražošanā Rīgas pilsētā, līdz ar to samazināsies ražošana no fosilajiem energoresursiem, norāda AS "Rīgas siltums" valdes loceklis Raivis Elliņš.

"Rīgas siltums" ir 100% katlumājas projekta īstenotājas "Rīgas BioEnerģijas" īpašnieks.

Elliņš skaidroja, ka atjaunojamos resursus iegūst Latvijā, tādēļ siltumavotu attīstībai ir pozitīva ietekme uz Latvijas ekonomiku.

Iecerēts, ka jaunās biokurināmā katlumājas izbūves rezultātā tiks palielināts atjaunīgo energoresursu izmantošanas īpatsvars no 36%, sasniedzot 45% siltumenerģijas ražošanai no šķeldas Rīgā.

"Rīgas siltums" plāno tuvākajos gados izbūvēt vēl divus jaunus siltumavotus Rīgā, un tad no atjaunojamajiem energoesursiem uzņēmums saražos vairāk nekā 90%.

Biokurināmā katlumāja gadā saražos aptuveni 253 000 megavatstundu siltumenerģijas, kas ir līdzvērtīgs siltumenerģijas patēriņam 600 daudzdzīvokļu māju apkurei gada laikā.

Projektu realizē Personu apvienība SIA "AImasa" un UAB "Elektrenu energetikos remontas". Būvuzraudzību veic SIA "Geo Consultants".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas BioEnerģija" reģistrēta 2015.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,9 miljoni eiro.

Uzņēmums laika posmā no 2020.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 30.septembrim strādājis ar 15,12 miljonu eiro apgrozījumu un 5 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu