VIDEO Daļa Lielbritānijā dzīvojošu latviešu nav pamanījuši, ka Latvijā drīz būs prezidenta vēlēšanas (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta amata kandidāti. No kreisās: Edgars Rinkēvičs, Elīna Pinto un Uldis Pīlēns
Valsts prezidenta amata kandidāti. No kreisās: Edgars Rinkēvičs, Elīna Pinto un Uldis Pīlēns Foto: LETA, TVNET

Divi amata kandidāti – Edgars Rinkēvičs un Elīna Pinto pēdējo gadu laikā ir apmeklējuši diasporas pasākumus, tādēļ ārzemēs dzīvojošiem latviešiem zināmi labāk nekā Uldis Pīlēns. Tomēr daļa latviešu nav pat pamanījuši, ka Latvijā tuvojas prezidenta vēlēšanas. 

Latvijas hokeja fani, kas dzīvo Lielbritānijā, seko līdzi visam, kas saistīts ar hokeju, bet par izvirzītajiem Latvijas prezidenta kandidātiem LTV uzrunātajiem intereses nav.

"Man vienalga. Ir vārdi un uzvārdi, par tiem neko neesmu dzirdējis. Es gribu, lai Latvijai ir labs prezidents, kas stāv par savu tautu. Vaira Vīķe-Freiberga likās laba. Cik es biju dzirdējis, kad biju ļoti maziņš, cik man vecāki atsaucās, likās laba Vaira Vīķe-Freiberga," sacīja Toms Ločmelis.

"Vēl ko grib, bet nekas mūsu valstī nemainās, un tas ir skumji. Protams, tagad ir krīze visur, bet ir pagājuši n-tie gadi, kad Latvijā sākās, un uzlabojumi nav nekādi. Pensionāriem varbūt pieliek 5 eiro pie pensijas, kas nekādu baigo iespaidu nedod. Man mamma ir pensionāre," pauda Alise Maldere.

"Burtiski ir vienalga, kas ir prezidents, jo nekas nemainās Latvijā. Tāpēc arī mēs esam šeit, Anglijā. Ja būtu viss ideāli, tad jau mēs nebūtu Anglijā," teica Deniss un Daniels.

Intervējot tos, kuri tomēr turpina sekot līdzi politiskajiem notikumiem Latvijā, visbiežāk dzirdams Edgara Rinkēviča un Elīnas Pinto vārds.

"Es esmu redzējusi, ka viena no kandidātiem ir sieviete. Manuprāt, mums ir vajadzīgs tāds sievietes raksturs, un nomainīt. Mums jau ir bijusi laba pieredze ar sievieti prezidenti, domāju, ka šoreiz arī varētu pamēģināt," sacīja Laura Liepiņa.

"Pēc manām domām, Rinkēvičs diezgan kvalificēts prezidenta amatam. Ja mēs vēl skatāmies, ka viņš sadarbojas ar Eiropas Komisiju, man šķiet, ka viņš nesīs prezidenta vārdu un darīs daudzas labas lietas, kas pienākas viņam," pauda Edgars Liekniņs.

Jau ziņots, ka 31. maijā Latvijā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas.

No koalīciju veidojošo partiju puses ir izvirzīti divi kandidāti: uzņēmējs un “Apvienotā saraksta” dibinātājs Uldis Pīlēns un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Savukārt opozīciju pārstāvošie “Progresīvie” izvirzīja latviešu diasporas pārstāvi Elīnu Pinto. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits sākotnēji paziņoja, ka arī kandidēs, tomēr vēlāk savu kandidatūru atsauca. Saistībā ar gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām ir izskanējušas arī runas par iespējamām izmaiņām koalīcijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu