Britu gaisa spēku komandieris: Krievijas draudi saglabāsies arī pēc sakāves Ukrainā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks sarunājas ar gaisa spēku vadītāju maršalu Maiku Vīgstonu un RAF Koningsbijas vienības komandieri Billiju Kūperu
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks sarunājas ar gaisa spēku vadītāju maršalu Maiku Vīgstonu un RAF Koningsbijas vienības komandieri Billiju Kūperu Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas gaisa spēku komandieris Maiks Vigstons uzskata, ka Krievija būs „atriebīga”, ja tā zaudēs karā Ukrainā, un arī pēc Putina var nākt tikpat ļauni un brutāli valdnieki, to viņš sacījis laikrakstam „Telegraph”.

„Kad karš Ukrainā būs beidzies un Ukraina būs atjaunojusi savas robežas, kas tai arī jādara, mums būs sabojāta, atriebīga un brutāla Krievija, kura var mums kaitēt ar gaisa uzlidojumiem, raķešu uzbrukumiem un zemūdens sabotāžām”, uzskata Vigstons. Karalisko gaisa spēku vadītājs arī sacīja, ka Krievijas draudi saglabāsies vai palielināsies arī tad, ja Kremļa saimnieks Vladimirs Putins tiktu gāzts.

„Pat ja Putins pazustu no skatuves, viņa vietā varētu stāties neskaitāmi citi, kuri izturētos tikpat brutāli un ļauni pret savu tautu un kaimiņvalstīm.”

Pēc četriem britu gaisa spēku vadībā pavadītiem gadiem sers Maiks Vigstons nākammēnes gatavojas atkāpties no amata.

Viņa komentāri par Krievijas draudiem pēc Ukrainas kara beigām ir pirmais rietumu militārā līdera publiskais apliecinājums bažām, kas, kā tiek uzskatīts, tika apspriestas privāti par to, kā pazemotā Krievija varētu rīkoties, ja Ukrainā tā tiks sakauta.

Mēneša sākumā ASV ģenerālis Kristofers Kavoli, savu bruņoto spēku pavēlniecības Eiropā vadītājs, sacīja, ka, neraugoties uz lielajiem zaudējumiem armijai Ukrainas karā, Krievijas bruņotie spēki joprojām ir lielākoties neskarti un joprojām ir nozīmīgs drauds.

„Sauszemes spēki ir ļoti noplicināti. Viņi ir saskārušies ar lielām problēmām, bet flote gandrīz neko nav zaudējusi. Jautājums ir, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai to atjaunotu, lai to paveiktu?”, drošības konferences laikā Tallinā, Igaunijā, sacīja ģenerālis Kavoli.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu