Video ⟩ ASV senators Kijivā nāk klajā ar strīdīgu izteicienu, taču ir aizdomas par teiktā sagrozīšanu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas mediji nedēļas nogalē vērsuši uzmanību uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un ASV Dienvidkarolīnas štata republikāņu senatora Lindsija Greiema tikšanos, kas notika Kijivā 26. maijā. Piektdien Zelenska preses dienests publicēja vienu minūti garu montētu video par abu amatpersonu tikšanos.

Greiems Kijivu apmeklēja trešo reizi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Sanāksmē Zelenskis „detalizēti informējis senatoru par situāciju frontes līnijā”, kā arī pateicies par ASV atbalstu un militāro palīdzību.

Video ierakstā arī dzirdams, kā Zelenskis saka: „Tagad mēs esam brīvi. Un mēs būsim [brīvi]”, uz ko Greiems atbild:

„Jā. Un krievi mirst. Šī ir labākā lieta, kam mēs tērējam naudu”.

Tomēr starp Greiema frāzēm par krieviem un tēriņiem ir saskatāmas video montāžas pazīmes, kas nerada skaidrību par to, vai abas frāzes patiešām uzreiz seko viena otrai, vēsta portāls „Meduza”.

Neraugoties uz to, Krievijas varas iestādes jau ir reaģējušas uz ASV senatora vārdiem. Krievijas Drošības padomes vadītāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs savā sociālās saziņas vietnes „Telegram” kontā rakstīja: “Vecais muļķis senators Lindsijs Greiems teica, ka ASV nekad nav tik vieksmīgi tērējušas naudu kā [pašlaik] krievu nogalināšanai. Velti viņš tā dara. Viņa mīļotajā Amerikā regulāri tiek nogalināti ne tikai parastie cilvēki, bet arī netīrā nauda tiek tērēta senatoru nogalināšanai. Atgādiniet viņam par Roberta Kenedija, Hjūja Longa, Klementas Karlosas Pinknijas, Džona Miltona Eliota, Veina Ouena un citu amerikāņu politiķu bēdīgajiem likteņiem.”

„Ir grūti iedomāties lielāku kaunu valstij kā šādus senatorus,” tā savukārt sacīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Sākoties pilna apmēra Krievijas iebrukumam Ukrainā 2022. gada februārī, Lindsijs Greiems paziņoja , ka vienīgais veids, kā apturēt karu, ir nogalināt Vladimiru Putinu.

„Vienīgais veids, kā to izbeigt, ir kādam Krievijā nosist šo puisi. Tā jūs būsiet izdarījuši savai valstij un pasaulei lielu pakalpojumu,” tviterī rakstīja senators.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu