Filipīnās evakuēti tūkstošiem cilvēku taifūna dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
taifūns
taifūns Foto: unsplash.com

Gatavojoties taifūnam "Mawar", Filipīnās evakuēti tūkstošiem cilvēku, slēgtas skolas un biroji un noteikts kuģošanas aizliegums.

Taifūns, kura brāzmas sasniedz ātrumu līdz 190 kilometriem stundā (52,7 metriem sekundē), domājams, virzīsies garām Filipīnu ziemeļu provincēm, bet ne pāri tām. Meteorologi prognozē, ka nedēļas nogalē tas pavirzīsies pretī Taivānai un Japānas dienvidiem.

Varasiestādes brīdinājušas par lieliem viļņiem, pēkšņiem plūdiem un zemes nogruvumiem, kamēr taifūns otrdien un trešdien virzīsies garām Kagajanas un Batanesas provincēm.

Kagajanas, Batanesas un citās provincēs drošāku patvērumu meklējuši gandrīz 5000 cilvēku, bet skaits, visticamāk, pieaugs, ņemot vērā evakuēšanu, kas piesardzības nolūkos tiek veikta reģionos, kuros iespējami plūdi.

Filipīnās apturētas mācības skolās un slēgti biroji, izņemot tos, kas saistīti ar sagatavošanos taifūnam.

Atcelti arī lidojumi uz un no provincēm, kurām tuvojas taifūns, un jūrā aizliegts doties zvejas un pasažieru kuģiem.

Vismaz vienā provincē varasiestādes aizliegušas arī alkohola tirdzniecību.

Civilās aizsardzības biroja sekretāra palīgs Rafijs Alehandro brīdināja iedzīvotājus, ka laikapstākļi var strauji mainīties un pastāv potenciāli draudi cilvēku dzīvībai.

"Mawar" pagājušajā nedēļā plosījās Guamā. Tas bija spēcīgākais taifūns, kas skāris šo ASV teritoriju pēdējo 20 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu