Hermanis: Somiem par latviešiem palika iespaids, ka esam vīrišķīga un drosmīga tauta, kas kaislīgi mīl dzīvi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Režisors Alvis Hermanis
Režisors Alvis Hermanis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Somiem pēc hokeja čempionāta par latviešiem palicis iespaids, ka esam vīrišķīga un drosmīga tauta, kas kaislīgi mīl dzīvi un prot par to priecāties. Par to režisors pārliecinājies, pirmdien ar auto atgriežoties mājās no Tamperes un braucot cauri Helsinkiem.

Savā "Facebook" profilā Hermanis raksta: "Vakar, atgriežoties mājās ar mašīnu no Tamperes un braucot cauri Helsinkiem, lādzīgie somi, ieraugot Latvijas auto numurus, nepārtraukti rādīja paceltus īkšķus un skandināja: Latvia, Latvia!"

Hermanis domā, ka Tamperē bija vismaz kādi 7000 latviešu. "Un jandāliņš bija pamatīgs. Vietējie kaut ko tādu diez vai agrāk bija redzējuši. Un es, godīgi sakot, arī."

Redzētais paliks atmiņā somiem uz mūžu.

"Viņi teica, ka iespaids palicis, - ka tā ir viena tauta, kas kaislīgi mīl dzīvi un māk priecāties par to (spriežot pēc līdzjutējiem). Ka tā ir vīrišķīga, drosmīga un bezbailīga tauta (spriežot pēc hokejistiem). Un, ka tā ir tauta, kas māk apvienoties un būt kā viens vesels. Tas par mums. Un runa, protams, nav par hokeju," tā Hermanis.

Jau ziņots, ka Latvija Somijā aizvadīja pasaules čempionāta pusfinālu un cīņu par bronzas medaļu, tajā pagarinājumā ar 4:3 pieveicot ASV valstsvienību un pirmo reizi vēsturē izcīnot pasaules meistarsacīkšu medaļas. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu